Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Evropské fotbalové divadlo dnes startuje zápasy osmifinále

Praha – Po zimní pauze ode dneška startuje jarní část nejprestižnější klubové soutěže fotbalu – Ligy mistrů. Úvodní zápasy osmifinále večer sehraje černý kůň soutěže Olympique Lyon a Real Madrid, který je motivován výhodou domácího prostředí při případné finálové účasti. O nejlepším klubovém týmu Evropy se totiž letos rozhodne na madridském stadionu Santiaga Bernabeua. Mnohem větší pozornost fotbalového světa však poutá pikantní souboj nedávných vítězů soutěže mezi AC Milán a Manchesterem United. Italský vítěz Ligy mistrů z roku 2007, jehož barvy hájí i bývalý český reprezentant Marek Jankulovski, vyzve na San Siru evropského klubového krále z předloňské sezony. Přímý přenos zápasu můžete sledovat na ČT4 a webu ČT24 od 20:45.

Na vzájemný duel se obzvlášť těší hvězdný záložník domácích David Beckham, který je s "Rudými ďábly" od mladistvého věku silně provázaný a během působení na Old Trafford rozjel svoji bohatou kariéru. Nyní se čtyřiatřicetiletý anglický středopolař poprvé chystá nastoupit proti svému mateřskému klubu v roli soupeře. "Bude to pro mě zvláštní, protože Manchester stále miluji. I když tam už nejsem, pořád jsem jeho velkým fanouškem. Pro mě osobně to bude jeden z největších zápasů," těšil se Beckham. Italské média spekulují, zda nezačne stejně jako v posledních dvou ligových duelech jen na lavičce.

Souboj s United, s nimiž vyhrál Ligu mistrů v sezoně 1998/99, si Beckham prý vysnil. Už když v roce 2003 odcházel do Realu Madrid, věřil, že si proti klubu, který ho vychoval k velkému fotbalu, jednou zahraje. "Vždy jsem se těšil na to, až se s mateřským klubem opět potkám. Já proti United, to je skvělé, ne?" řekl.

V druhém úterním duelu se na velký návrat chystá pro změnu Karim Benzema. Útočník Realu Madrid závodil s časem, aby stihl souboj s bývalým zaměstnavatelem Lyonem, kde až do léta působil. Francouzský kanonýr tvrdí, že svalové problémy, kvůli nimž vynechal víkendový ligový duel, už odezněly. "Jsem připravený nastoupit," řekl. Do Francie se hodně těší. "Uvidím přátele, rodinu. Bude to historická událost," dodal Benzema.

Lyon si na Real věří. Ve čtyřech vzájemných duelech s ním ještě neprohrál a doma nedostal ani gól. "Musíme podat týmový výkon, pak můžeme uspět," uvedl kouč Claude Puel. Jeho tým postoupil do vyřazovací části posedmé za sebou, ale ještě nikdy nepřešel přes čtvrtfinále. "Jsme jedním z nejstálejších týmů v Evropě, potřebujeme však růst a dojít v soutěži dál. To je náš cíl," řekl lyonský trenér.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články