Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dortmund se v Bundeslize trápí, v LM ukazuje svou lepší tvář

Dortmund – Fotbalisté Dortmundu i nadále ukazují světu v probíhající sezoně dvě tváře. Zatímco v Bundeslize se trápí a jsou předposlední, v úterý v Lize mistrů porazili 4:1 Galatasaray, vyhráli i čtvrtý zápas v soutěži a s rekordním skóre 13:1 postoupili do osmifinále.

Utkání Dortmund - Galatarasay
zdroj: ZUMA

"Tenhle zápas nám dodá hodně sebevědomí," věří záložník Marco Reus, který se postaral o první gól Borussie. "Ale nesmíme zůstat jen u řečí a to, co umíme, už musíme ukázat i na hřišti a konečně doma v lize vyhrát," dodal v narážce na nedělní utkání s Mönchengladbachem, po němž může vicemistr z minulé sezony klesnout na poslední příčku.

"V naší situaci si musíme vítězství užít. Řekl jsem to i hráčům, aby si zapamatovali pocit úspěchu a už si ho udrželi," uvedl trenér Jürgen Klopp. "Na druhou stranu jsem vždycky říkal, že zápasy v Lize mistrů jsou snazší, protože i soupeř chce hrát fotbal," přidal.

V tabulce skupiny D má Dortmund pětibodový náskok před Arsenalem a právě v Londýně si může Borussie zajistit první místo a papírově snazšího soupeře pro osmifinále. "Postoupili jsme, ale chceme být první. A jet do Anglie hrát na remízu by nebylo moudré. Navíc žádný zápas nehrajeme na půl plynu," uvedl Klopp.

Utkání provázely problémy zejména s hostujícími fanoušky a při potyčkách ve městě byli zraněni dva policisté a několik výtržníků zadrženo. Během zápasu pak turečtí příznivci házeli zakázanou pyrotechniku a v jednu chvíli kvůli tomu byl duel asi na dvě minuty přerušen. "Zápas byl skvělý, ale tohle ho pokazilo. Byla to provokace," řekl Klopp k chování příznivců Galatasaraye.

Incidenty se okamžitě začala zabývat policie, která bezprostředně po utkání přímo na stadionu identifikovala a vyfotografovala zhruba 700 tureckých příznivců. "Ty, kteří házeli dělbuchy a další předměty, vyšetřujeme kvůli pokusu o zabití, další z porušení zákonů o výbušninách nebo narušování veřejného pořádku," uvedl šéf dortmundské policie Edzard Freyhoff.

Sport
zdroj: ČT4

Sousa chválil Basilej za perfektní výkon proti Razgradu

Velkou pochvalu si vysloužili fotbalisté Basileje po jasné výhře 4:0 nad Razgradem v úterní Lize mistrů. Podle trenéra Paula Sousy jeho svěřenci podali perfektní výkon a prakticky ve všem byli lepší než v minulém prohraném duelu s Ludogorcem v Bulharsku (0:1). "Způsob, jakým jsme přistoupili k tomuto zápasu, byl lepší. Hráli jsme s větší intenzitou a naše protiútoky byly lepší. Pohyb s míčem byl lepší a rychleji jsme si všímali otevřených prostorů, kde bychom mohli přehrát soupeře," řekl kouč Sousa.

"Také jsme měli absolutní touhu vyhrát. Ve zkratce to od nás byl fantastický výkon. Jsem opravdu hrdý na tým, že dokázal realizovat herní plán," přidal bývalý portugalský reprezentant. Jmenovitě pochválil záložníka a zaskakujícího kapitána Fabiana Freie, jenž připravil úvodní dva góly. "Vedl si dobře a dvěma asistencemi nám pomohl. Měl by na sebe být pyšný," prohlásil čtyřiačtyřicetiletý Sousa.

Basilej díky druhému vítězství ve skupině B zvýšila své šance na postup do osmifinále, protože má náskok tří bodů na Liverpool a Ludogorec. Švýcaři v příštím zápase přivítají už jistého postupujícího obhájce Real Madrid, na jehož hřišti na úvod utrpěli debakl 1:5. "Druhé místo záleží na našich zbývajících výsledcích proti Realu a Liverpoolu. Je to prosté," podotkl Sousa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články