Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Derniéra v Lize mistrů ve vestfálském pekle. Udrží Slavia venkovní neporazitelnost i v Dortmundu?

Rozlučku s letošním ročníkem Champions League mají před sebou fotbalisté Slavie. V závěrečném kole skupinové fáze totiž nastoupí v Dortmundu s jistotou posledního místa v tabulce a vyřazení. Proti šampionům milionářské soutěže z roku 1997, kteří se na dálku poperou o postup do osmifinále s Interem Milán, budou hrát o prestiž a body do koeficientu. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

Nicolae Stanciu ze Slavie střílí na branku Dortmundu v Lize mistrů
zdroj: DPA autor: Guido Kirchner

Úřadující mistr české ligy by rád navázal na předchozí dva zápasy na stadionech soupeřů, v nichž získal jediné dva body ve skupině F. Nejprve remizoval 1:1 v Miláně s Interem a poté hrál bez branek v Barceloně.

O postup se slávisté, kteří prošli do hlavní fáze LM podruhé v historii a poprvé po dvanácti letech, připravili třemi domácími prohrami. Dortmundu podlehli v Edenu začátkem října 0:2 po gólech Ašrafa Hakimího.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté se v Dortmundu těší na atmosféru a chtějí být opět nebezpeční

Borussia má sedm bodů a na rozdíl od Slavie bude na dálku bojovat o postupové druhé místo. K němu potřebuje získat více bodů než Inter v souběžně hraném duelu s Barcelonou.

"Slavia Ligu mistrů nehrála 12 let, takže motivace je stále obrovská. Budeme hrát o jméno klubu, kluci o svá jména. V Dortmundu bude fantastická atmosféra, vyprodáno. Domácí budou hrát na vítězství, my bychom je chtěli potrápit a opět přivézt nějaký bod zvenku," uvedl asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

"Motivace je velká. Jde o naši čest, rozhodně nechceme udělat nějakou ostudu. Je to Liga mistrů, nic většího neexistuje. Jedná se o poslední duel a my na hřišti necháme všechno. Chceme po sobě zanechat dobrý dojem," doplnil obránce Jan Bořil.

Sektor hostů během utkání Slavia - Dortmund
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Guido Kirchner

Slávisté, kteří hráli v této sezoně pohárů v základní skupině jako jediný český tým, dosud v hlavní fázi LM zvítězili jen v úvodním z jedenácti utkání. V posledních pěti soutěžních měřeních sil s německými soupeři neskórovali, na druhou stranu však prohráli jediný z posledních šesti venkovních zápasů v pohárech.

Faktem nicméně zůstává, že české kluby neporazily německé soupeře už dvanáctkrát za sebou. "Nebudeme nic měnit na svém stylu. Budeme aktivní a budeme hrát na vítězství. Moc bychom si přáli ho urvat pro diváky a přivézt domů alespoň jednou tři body," pokračoval Houštecký.

"Budeme hrát to samé co doposud. Nechceme nic měnit. Naopak Dortmund možná bude trošku nervóznější, protože na rozdíl od nás hraje o postup," přemítal Bořil.

V Signal Iduna Parku bude plno

Úřadujícího německého vicemistra požene vpřed vyprodaný stadion, který je proslulý elektrizující atmosférou. Na evropské poháry má sníženou kapacitu na 66 tisíc diváků.

"Je velká škoda, že jsme skončili v tabulce na čtvrtém místě, ale i tak je to pro nás svátek. Nikdo neví, kdy si budeme moct na podobném stadionu zahrát znovu. Slávistických fanoušků jede do Německa hodně. Snad bude mít zápas skvělou atmosféru," dodal Houštecký.

Předpokládané sestavy:

Dortmund: Bürki - Piszczek, Akanji, Hummels, Zagadou - Hakimí, Witsel, Guerreiro - Sancho, Reus, Hazard.

Slavia: Kolář - Coufal, Takács, Kúdela, Bořil - Souček, Traoré - Masopust, Stanciu, Ševčík - Olayinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články