Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Další blamáž Manchesteru City, kouč Pellegrini hráče nechápal

Manchester - Fotbalisté Manchesteru City ovládli dva z posledních tří ročníků Premier League, ale v prestižní Lize mistrů jako by hrál jiný tým. Další blamáž předvedl anglický šampion ve středu, kdy doma po slabém výkonu podlehl outsiderovi skupiny CSKA Moskva 1:2 a propadl se na poslední místo.

Manuel Pellegrini
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Trenér Manuel Pellegrini nechápal, co se s jeho hráči dělo. "Je těžké porozumět tomu, proč jsme předvedli tak chabý výkon, proč důležití hráči hrají v Lize mistrů špatně. Od začátku jsme byli strašně nervózní a kazili strašně moc přihrávek. Nabídli jsme soupeři dva laciné góly a sami jsme v podstatě nehráli," zlobil se Pellegrini.

Na úřadujícího anglického šampiona jako by dolehla krize, vyhrál totiž jen jediné z posledních pěti utkání, o víkendu v derby s Manchesterem United. "S United jsme hráli dobrý zápas a čekal jsem, že na to navážeme. Ale poslední dva týdny nehrajeme jako obvykle. Máme krizi, co se týče sebedůvěry. Musíme zjistit, co se s týmem v Lize mistrů děje. Promluvit si s hráči a najít příčiny," podotkl chilský trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - CSKA Moskva

Porážku 1:2 nechtěl svádět na nezkušeného řeckého rozhodčího Tasose Sidiropulose, který zápas ovlivnil několika kontroverzními výroky. Manchesteru v průběhu druhého poločasu vyloučil Fernandinha a Yayu Tourého a v závěru dvakrát neodpískal penaltu po pádu Sergia Agüera ve vápně. "Byla to rozhodnutí sudího. Nevím, jestli Fernandinhův druhý faul byl na žlutou kartu. Ale nechci se vymlouvat. Zápas nerozhodly chyby rozhodčího, nechci sudího spojovat s výsledkem," podotkl Pellegrini.

Zástupci City se také domnívali, že rozhodčí odpustil hostům vyloučení tím, že si spletl hráče. V 77. totiž udělil žlutou kartu Sergeji Ignaševičovi, i když fauloval Pontus Wernbloom, který už byl napomínán v první půli. Sudí však ve zprávě o utkání uvedl, že Ignaševič dostal žlutou kartu za protesty a že Wernbloomovův zákrok napomenutí nevyžadoval.

Manchester po porážce klesl na poslední místo s dvoubodovou ztrátou na druhý AS Řím a třetí CSKA Moskva a hrozí mu, že potřetí za poslední čtyři sezony nepostoupí ze skupiny. Trápení jednoho z nejbohatších klubů světa v prestižní soutěži dokládá i fakt, že nevyhrál ani jeden z deseti zápasů Ligy mistrů, do nichž vstupoval jako úřadující anglický mistr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články