Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Courtois vs. Čech. Atlético prahne po finále, Chelsea nedá kůži lacino

Praha - Fotbalisty Chelsea čeká úvodní semifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid. Pro svěřence José Mourinha však nepůjde o nic jednoduchého. Atlético je pod vedením Diega Simeoneho tuto sezonu v naprostém laufu a díky dosavadním výkonům se může směle poměřovat s evropskými velkokluby. Utkání bude mít specifický nádech pro Petr Čecha. V brance domácích totiž nastoupí Thibaut Courtois, který je ve Španělsku na hostování právě z Chelsea. Do budoucna se s talentovaným jednadvacetiletým Belgičanem počítá jako s jedničkou na Stamford Bridge. Podrobný on-line přenos nabídne od 20:45 náš web.

Petr Čech vs Thibault Courtois
zdroj: ČTK

Ještě krátce po losu semifinále to přitom vypadalo, že Courtois, který je v Madridu už tři roky na hostování, nebude moci nastoupit. Součástí dohody mělo být i to, že proti londýnskému klubu může hrát jen v případě, že Atlético zaplatí tři miliony eur za zápas. Do případu ale vstoupila UEFA, která něco takového odmítla. "Snažili jsme se na to nemyslet a soustředit se jen na zápas," řekl záložník Atlétika Tiago Mendes.

Courtois přiznal, že prohlášení UEFA mu udělalo radost. "Doufám, že když už jsme tak blízko, že dojdeme až do finále. Soupeř je sice favorit, ale to byla i Barcelona," uvedl na adresu čtvrtfinálového soupeře.

Trenér Atlétika Diego Simeone může kromě Courtoise počítat i s uzdraveným záložníkem Ardou Turanem a nastoupit by měl i nejlepší střelec týmu Diego Costa, kterého trápily potíže se stehenním svalem.

Atlético pod Simeonem postoupilo do prvního semifinále LM od roku 1974 a je posledním neporaženým celkem v soutěži. V evropských pohárech v domácím prostředí navíc s anglickými kluby ještě nikdy neprohrálo (pět výher, čtyři remízy). A když naposledy před dvěma lety v Superpoháru nastoupilo proti Chelsea, vyhrálo 4:1.

"Pro každého z nás je to ne zrovna příjemná vzpomínka. Měli jsme za celý zápas jedinou střelu na bránu a z ní jsme dali gól, oni snad deset šancí. Smetli nás rozdílem třídy a doufám, že se z toho poučíme," uvedl Čech.

Chelsea, která bude postrádat potrestaného obránce Branislava Ivanoviče a také zraněnou dvojici Eden Hazard, Samuel Eto'o, se musí poučit i z posledního zápasu v anglické lize. Sobotní prohra s posledním Sunderlandem jí totiž výrazně zkomplikovala boj o titul.

Předpokládané sestavy:

Atlético: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís - Gabi, Tiago - Adrián, Koke, Villa - Diego Costa.

Chelsea: Čech - Luiz, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Lampard - Willian, Oscar, Schürrle - Eto'o.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy