Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Busquets po debaklu v Lisabonu: Jsme v krizové situaci, ale změna trenéra není řešení

Žádné výmluvy nezazněly po prohře 0:3 na hřišti Benficy Lisabon z úst kapitána Barcelony Sergio Busquetse, naopak. Situaci Katalánců označil za kritickou. Barcelonští jsou ve skupině Ligy mistrů po dvou zápasech poslední bez bodu, ale podle španělského reprezentanta jsou zodpovědní všichni v klubu, ne pouze kritizovaný trenér Ronald Koeman.

Sergio Busquets v duelu s Benfikou
zdroj: ČTK/ZUMA/Valter Gouveia

Barcelona neodčinila minulý domácí debakl 0:3 s Bayernem Mnichov a prožívá nejhorší vstup do Ligy mistrů. Úvodní dva duely v evropských pohárech prohrála teprve podruhé v historii, předtím se jí to stalo v prvním kole Poháru UEFA s Portem v ročníku 1972/73.

"Je pravda, že jsme v kritické situaci. Odehráli jsme dvě utkání v Evropě a máme nula bodů. Je třeba se dívat dopředu. Musíme vyhrát oba duely s Dynamem Kyjev," citovala Busquetse španělská média.

Defenzivní záložník se postavil za Koemana. "Je snadné vidět vinu v kouči, ale zodpovědnost máme všichni," uvedl Busquets. "Změna trenéra není řešení. Ale není na mně, abych mluvil o Koemanovi. Z téhle situace se můžeme dostat tím, že budeme tvrdě pracovat a budeme jednotní jako tým," řekl další barcelonský středopolař Frenkie de Jong.

Koeman o své pozici nechtěl mluvit. "Cítím od hráčů podporu, i z jejich přístupu. Mohu komentovat pouze práci s týmem. Nevím, co si myslí vedení klubu, takže nemohu říct nic o své budoucnosti. Nechci odpovídat na podobné otázky, protože to není v mých rukou," prohlásil nizozemský kouč.

Benficu poslal do vedení už ve třetí minutě Darwin Núňez. V 69. minutě zvýšil Rafa Silva a deset minut nato přidal třetí domácí gól znovu Núňez z penalty. Těsně před koncem byl vyloučen hostující Eric García po druhé žluté kartě.

"Konečné skóre se těžko akceptuje, ten výsledek neodpovídá dění na hřišti. Navzdory tomu, že jsme brzy inkasovali, jsme hráli dobře až do stavu 2:0. Měli jsme jasné brankové příležitosti," konstatoval Koeman, jehož svěřenci jsou ve španělské lize na šestém místě neúplné tabulky.

"Zápasy se rozhodují v obou šestnáctkách a my jsme si tam nevedli dobře. Svoje šance jsme neproměnili a v takovém případě toho soupeř může využít," dodal Busquets.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články