Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

BLOG: Liverpool hrál skvěle, ale Barcelonu spasil nezastavitelný Messi(áš)

Ve světě je spousta náboženství, která věří, že jejich bozi existují, jen fotbal má jistotu. Teď má bohy dokonce dva. Polovina fotbalových fanoušků vzývá Cristiana Ronalda a ta druhá Lionela Messiho. Po středečním zápase semifinále Ligy mistrů Barcelona - Liverpool s jednoznačným výsledkem 3:0 bude řeč o té druhé polovině.

Barcelonské duo Lionel Messi - Philippe Coutinho oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: ZUMA autor: Joan Gosa

Malý Argentinec s hlavou nahoře a míčem u nohy má opravdu nadpřirozené schopnosti. Nyní se o tom přesvědčil Liverpool, který v Barceloně čtyřikrát za sebou neprohrál. I teď v semifinále Ligy mistrů byl blízko úspěchu. Hlavně ve druhém poločase hodně trápil katalánský kolos.

Jenže Ter Stegen v brance a Messi v poli byli proti. Argentinec, který většinu zápasu často připomíná spíš tuláka po hvězdách, v závěru zápasu přiložil pod kotel a snaha britského celku vyzněla do ztracena. BBC píše o Messiho kouzlu.

Ano, byl to faktor Messi, který rozhodl zápas, v němž Liverpool padl poprvé po devatenácti soutěžních úspěších za sebou. Anglickému celku bylo na nic, že měl na stadionu Barcelony překvapivě míč častěji v držení (52:48 procentům) a také častěji střílel 15:12 (na branku už to ale bylo 5:4 pro Barcu). Výborný Salah nejdříve protáhl nizozemského gólmana a pak trefil na konci velkého závaru před brankou Ter Stegena jen tyč už odkryté branky. I Milner dvakrát hodně zahrozil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Liverpool

Jenže pak se probudil malý velký čaroděj. Šéf fotbalového oddělení BBC Phil McNulty napsal, že Liverpool hrál s Barcelonou 75 minut o výhru, ale pak se objevila síla, které nešlo odolat.

Nejdříve Argentinec s kapitánskou páskou na rukávu nakopl svoji motorku a nahrál Suárezovi, který trefil břevno, a Messi dílo dokončil. Pak byl Messi faulován, sám si postavil míč, napřáhl z dvaceti metrů téměř bez rozběhu a trefil zařízení přesně tam, kam ani brazilský gólman Alisson při svém letu vzduchem nedosáhl – do pravé šibenice.

McNulty ve svém komentáři konstatoval, že Messi udělal to, o čem většina fotbalistů jen tajně sní. Rozdíl mezi oběma týmy je prostě Messi.

Zápas ukončila hvězda Barcelony stylově. V nastaveném čase proběhl Messi obranou a předložil míč jako na podnose střídajícímu Dembélému, aby po čtyřech letech nejspíš definitivně otevřel Barceloně cestu do finále Ligy mistrů. Jenže ten byl i pro takhle velkou šanci na hřišti příliš krátce a tutovku neproměnil. "Škoda, že jsme nedali čtvrtý gól," litoval po zápase kouč vítězů Ernesto Valverde.

Statečný Liverpool byl podle BBC v šoku a jako by netušil, co se to vlastně stalo. Ale odpověd je jasná – stalo se: Lionel Messi. A kouč poraženého celku Jürgen Klopp pro španělský list Marca jen konstatoval: "Momentálně je Messi nezastavitelný."

Přes porážku anglický celek fanoušci po zápase odměnili za výborný výkon bouřlivým chorálem You'll Never Walk Alone a odletěli domů s vírou, že jakás takás šance pro úterní odvetu v Liverpoolu existuje. I když proti bude faktor Messi.

Zdroj
ČT sport, BBC, Marca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články