Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

AS Řím si pochutnal na bezbranné Chelsea. Postup do osmifinále slaví PSG a Bayern

I ve druhém vzájemném duelu nasázeli fotbalisté AS Řím do sítě Thibauta Courtoise tři góly. Po bláznivé remíze na Stamford Bridge tentokrát udrželi čisté konto, Chelsea zdolali 3:0 a nakročili k postupu ze skupiny C, kde usiluje o play-off také Atlético Madrid. Vstupenku do osmifinále si v nejkratším možném čase zajistilo duo Paris Saint-Germain, Bayern Mnichov.

Chelsea se ve Věčném městě trápila od úvodního hvizdu a inkasovala už po 39 sekundách, kdy pohotový El Shaarawy zužitkoval Džekovo sklepnutí. Italský reprezentant s egyptskými kořeny navíc těsně před přestávkou skóroval podruhé.

Po změně stran "Giallorossi" naprosto dominovali. Perottiho individuální akce skončila třetím gólem a další nadějné šance Nainggolana nebo Manolase zneutralizoval exkluzivními zákroky brankář Courtois.  

Londýnský celek má přesto i nadále postup ze základní skupiny ve vlastních rukou, protože Atlético Madrid doma nečekaně remizovalo 1:1 s Karabachem. 

Jistotou vyřazovací fáze už disponuje duo ze skupiny B - PSG a Bayern. Francouzský velkoklub vyhrál i čtvrtý zápas, tentokrát nad Anderlechtem 5:0. K triumfu přispěl třemi góly Kurzawa, který jako první obránce v historii soutěže zaznamenal hattrick.

Pařížský celek má po čtyřech kolech skóre 17:0 a překonal rekord Ligy mistrů, jenž v ročníku 1998/99 stanovil Manchester United. Německý šampion slavil na půdě Celticu, kde uspěl poměrem 2:1. Rozhodující gól vstřelil v 77. minutě Martínez.

Možnost zajistit si postup promarnila Basilej s českými reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým. Ruskému CSKA Moskva totiž před vlastními příznivci podlehla 1:2. Ve skupině A má naopak osmifinále na dosah Manchester United, který si poradil 2:0 s Benficou.

Bleskový postup do jarních bojů si nezajistily ani Barcelona s Juventusem ve skupině D. Katalánské mužstvo místo potřebného vítězství jen remizovalo bez branek s Olympiakosem, zatímco "Stará dáma" hrála 1:1 se Sportingem Lisabon.

4. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:
Manchester United - Benfica Lisabon 2:0 (1:0)
Branky: 45. vlastní Svilar, 78. Blind z pen. 
FC Basilej - CSKA Moskva 1:2 (1:0)
Branky: 32. Zuffi - 65. Dzagojev, 79. Wernbloom. 

Skupina B:
Celtic Glasgow - Bayern Mnichov 1:2 (0:1)
Branky: 74. McGregor - 22. Coman, 77. Martínez. 
Paris St. Germain - Anderlecht Brusel 5:0 (2:0)
Branky: 52., 72. a 78. Kurzawa, 30. Verratti, 45.+4 Neymar. 

Skupina C:
Atlético Madrid - FK Karabach 1:1 (0:1)
Branky: 56. Thomas - 40. Míchel. 
AS Řím - Chelsea FC 3:0 (2:0)
Branky: 1. a 36. El Shaarawy, 63. Perotti. 

Skupina D:
Olympiakos Pireus - FC Barcelona 0:0 
Sporting Lisabon - Juventus Turín 1:1 (1:0)
Branky: 20. César - 79. Higuaín. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články