Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liga má dnes na programu čtyři zápasy, duel v Příbrami byl odložen

Praha - Pouze čtyři z plánovaných pěti zápasů se dnes odehrají na českých prvoligových trávnících. Kvůli oblevě se nebude hrát duel mezi Příbramí a Teplicemi, který rozhodčí Michal Paták po páteční prohlídce podmáčeného hřiště odložil. Ve zbývajících zápasech se může Sparta v případě výhry nad Českými Budějovicemi alespoň na několik hodin posunout na druhé místo tabulky před Mladou Boleslav. Divácky i herně atraktivní bitvu může přinést pražské derby mezi Bohemians a Slavií.

V Ostravě a ve Zlíně museli z trávníků rovněž odstranit vrstvu sněhu, podle šéfa ligy Iva Lubase by se však na obou těchto stadionech hrát mělo. "Zatím mám dobré zprávy, pokud se nestane nic nečekaného, terén by měl být vyhovující," prohlásil v pátek odpoledne Lubas.

Pražské derby Bohemians - Slavia se bude hrát až na konci víkendu a dá se předpokládat, že půjde o jediné vyprodané utkání kola. Střížkovští na podzim porazili doma v divoké přestřelce Spartu a hodlají zaskočit i obhájce titulu. Jsou rádi, že budou hrát na Žižkově. "Tam jsme si zvykli, to je naše domácí prostředí. Před týdnem se hrálo na ledě na Kladně, tentokrát by měl být terén určitě lepší, i když měkčí," reagoval trenér Luboš Urban na snahu soupeře přesunout duel na Strahov.

Sparta hraje doma s Českými Budějovicemi, které jsou pro ni takřka ideálním soupeřem. Na Letné ještě nikdy neuhrály ani bod a poslední gól tam vstřelily před devíti lety, pak následovalo pět utkání s čistým kontem. Letenští vyhráli s nulou i poslední dva ligové zápasy a rádi by z toho udělali tradici. "Chceme potvrdit úvodní výhru z Olomouce, ale patrně nás čeká trochu jiný zápas, neboť České Budějovice zřejmě budou hrát defenzivněji," uvedl trenér Jozef Chovanec.

Ostravu v sobotu proti Žižkovu může čekat boj s úporným soupeřem i záludným terénem, neboť trávník se po oblevě vyrovnává s náporem odtékající vody. Stav hrací plochy ostravského kouče Karla Večeřu prý neznervózňuje, ačkoliv na něm kombinační schopnosti týmu bezpochyby utrpí. "Nesmíme na to myslet, navíc hřiště vypadá docela dobře. Hodně jsme ale v přípravě věnovali standardkám, které v minulém kole často rozhodovaly," poodhalil Večeřa taktické záměry.

Plzeňští neuspěli v prvním jarním kole na Slavii, i když málem vyrovnali tříbrankové manko, teď by rádi své kvality potvrdili s Libercem. "Jsem přesvědčen, že na Liberec bude platit kombinační hra. Hlavně si určitě nenecháme utéct už začátek zápasu," řekl trenér Pavel Vrba, podle kterého soupeř nasadí i čerstvou posilu Kisela. Slovan začíná jaro dvěma duely venku. "Není to lehké, ale když se chceme pohybovat kolem pohárových příček, tak bychom nechtěli podruhé skončit bez bodů," prohlásil kouč Ladislav Škorpil s vědomím, že se Západočechy to Liberci mimořádně vychází. Viktoria zvítězila naposledy v roce 2001, poslední dvě utkání ve Štruncových sadech vyhráli Liberečtí.

Přímý boj o záchranu se odehraje mezi Zlínem a Kladnem a půjde podle všeho o vyrovnaný zápas. Čtyři z předchozích pěti vzájemných utkání skončila remízou, páté vyhrál moravský klub. "Kladno disponuje konsolidovaným a vyrovnaným týmem," míní trenér Ladislav Minář a má obavy z terénu. "Hřiště máme uklizené, ale dnes dopoledne drobně pršelo a pokud bude trávník blátivý, tak bude vyžadovat hodně hráčského úsilí," dodal kouč. Pokud nastoupí útočník Martin Bača, připíše si jubilejní stý ligový start.

Vyrovnané bývají i zápasy Jablonce s Olomoucí, oba týmy dokážou často přivézt body z půdy soupeře. V poslední době se lépe daří Severočechům, kteří neprohráli s Hanáky už pět utkání. Jablonec od úvodu jara plní plán co nejdřív se zachránit - překvapivě uspěl na hřišti favorizované Mladé Boleslavi a nečekané body chce potvrdit i doma. "Bude to hodně těžké. Olomouc je velmi nepříjemný soupeř s dobrou organizací hry. Čekám bojovný zápas, který může rozhodnout jedna situace," řekl kouč František Komňacký.

Program 18. kola Gambrinus Ligy:

Sobota 28. února:

14:30 Plzeň - Liberec

17:00 Sparta - České Budějovice, Zlín - Kladno, Ostrava - Žižkov

Příbram - Teplice - odloženo

Neděle 1. března:

15:00 Jablonec - Olomouc

20:00 Bohemians Praha - Slavia (živě na ČT4)

Pondělí 2. března:

17:15 Mladá Boleslav - Brno (živě na ČT4)

Více informací na fotbalzive.cz.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články