Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Liberec v nastavení inkasoval a z Bragy se vrací bez bodu

Braga – Spoustu smůly si vybrali liberečtí fotbalisté v zápase Evropské ligy v Braze. V utkání sice po gólu Jefremova vedli, domácí však před poločasem ještě stihli srovnat. Nejspornější moment zápasu přišel ve druhé polovině zápasu, kdy rozhodčí kvůli domnělému ofsajdu uzmuli Liberci regulérní zásah. Braga poté začala přebírat iniciativu, unaveným Libereckým zasadila definitivní direkt ve třetí minutě nastavení a vyhrála 2:1. K postupu musejí v závěrečném utkání porazit Marseille.

Zklamaný Zdeněk Folprecht z Liberce
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paulo Duarte

Liberec celý podzim bojuje s marodkou a těsně před zápasem mu ze sestavy vypadl i kapitán Pavelka, kterého na pozici defenzivního záložníka nahradil obvyklý stoper Švejdík.

Braga sice podle očekávání od úvodu více držela míč, ale první velkou šanci měl Liberec. Ve 13. minutě napřáhl zpoza vápna Kerbr a brankář Matheus jeho ránu pod břevno vytáhl na roh. V 17. minutě zahrozil také třetí tým portugalské ligy. K odraženému míči se dostal Hassan, ale gólman Koubek jeho křížnou střelu z úhlu vyrazil.

Liberec hrál mnohem aktivněji než na začátku října v Marseille, kde se celý zápas bránil a se štěstím zvítězil 1:0. V 29. minutě zacentroval Coufal, ale osamocený Bakoš přestřelil a stejný hráč za chvíli místo zakončení přihrával, což domácí obrana vystihla.

V 35. minutě už hosté slavili. Jefremov si zpracoval dlouhý pas od Pokorného, posadil si obránce a sám před Matheusem nezaváhal. Ruský záložník dal první gól za Liberec. Severočeši se tak prosadili i proti týmu, kterému jako dosud jedinému v sezoně nedali při zářijové domácí prohře 0:1 branku.

Braga po inkasovaném gólu přidala a ještě do poločasu srovnala. Koubek nejprve vyrazil Ferreirovu hlavičku a vzápětí mu po hlavičce Hassana pomohlo břevno. Ve 42. minutě už však inkasoval, když Alanovu střelu mířící do brány srazila za čáru dvojice Ferreira – Bakoš a gól byl připsán domácímu stoperovi, který ve středu oslavil 23. narozeniny. Po přestávce pokračovala Braga v tlaku. Koubek vyrazil Silvovu střelu a v 52. minutě mu pomohla po Hassanově pokusu branková konstrukce.

Z protiakce skóroval Jefremov, ale sudí jeho hlavičku kvůli údajnému předchozímu ofsajdu neuznali. Domácí se snažili strhnout výhru na svou stranu. Hassan ale pálil mimo, a když už Koubka v 77. minutě překonal Alan, zastoupil ho na čáře Pokorný. V 82. minutě šel ze strany na bránu Silva, ale Koubek vyběhl a zasáhl. Když už se zdálo, že Liberec udrží venkovní neporazitelnost v této sezoně pohárů a napraví debakl 0:4 z Bragy z roku 2006, uvolnil se v druhé minutě nastavení střídající Crislan a pojistil domácímu týmu postup.

SC Braga - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 42. Ferreira, 90.+2 Crislan - 35. Jefremov. Rozhodčí: Kulbakov - Maljutin, Masljanko - Cinkevič, Ščerbakov (všichni Běl.). ŽK: Hassan, Ferreira, Eduardo - Kerbr, Bartošák, Pokorný, Folprecht, Koubek.

Braga: Matheus - Goiano, Ferreira, Boly, Djavan - Alan (86. Santos), Vukčevič, Luíz Carlos, Rafa Silva - Hassan (90. Eduardo), Fonte (59. Crislan). Trenér: Fonseca.

Liberec: Koubek - Coufal (85. Sýkora), Hovorka, Pokorný, Bartošák - Švejdík, Folprecht - Jefremov (62. Rabušic), Shala, Kerbr (76. Mudra) - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy