Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Liberec může v předkole LM narazit na Kluž

Praha - Pokud fotbalisté Liberce postoupí přes kazašskou Karagandu, narazí ve 3. předkole Ligy mistrů na rumunský klub CFR Kluž. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. Liberec by první utkání sehrál na hřišti soupeře 31. července, nebo 1. srpna, odvetu o týden později doma. Druhý zápas v Kazachstánu Liberec sehraje příští úterý.

Právě duel v Karagandě je událostí, k níž Liberec upíná veškerou pozornost a všechny síly. Severočeši, kteří se ještě dnes utkají s Olomoucí o domácí Superpohár, proto losu předkola LM nepřikládali velkou pozornost.

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý: "V našich hlavách je pouze odveta druhého předkola v Kazachstánu. Už v prvním zápase jsme narazili na silného soupeře. A nikdo nemohl čekat, že by ve třetím předkole mohl přijít snadný soupeř. Ale teď musím za celý tým říct, že mě Kluž nezajímá."

Kluž není pro české týmy vůbec neznámým soupeřem. V letní přípravě se poměřila s Plzní, s níž prohrála 1:3, a pražské Spartě podlehla 0:1. České Budějovice naopak rumunským šampionům podlehly 0:4. Sparta se s Kluží utkala i před třemi lety v základní skupině Evropské ligy a v obou zápasech ji dokázala zdolat (2:0, 3:2).

Tým z rumunské Transylvánie v posledních pěti letech získal hned třikrát mistrovský titul. V sezoně 2008/09 se při premiérové účasti v Lize mistrů blýskl třeba tím, že dokázal senzačně vyhrát na hřišti AS Řím 2:1. "Železničáři", jak se klubu přezdívá, tradičně spoléhají na velkou cizineckou legii. Na aktuální soupisce je hned 20 zahraničních akvizic, trenérem je bývalý rumunský reprezentant Ioan Andone.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články