Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Leverkusen si poradil s Mohučí a na čele Bundesligy už má jedenáctibodový náskok

Leverkusen porazil v předehrávce 23. kola německé Bundesligy 2:1 předposlední Mohuč a vede tabulku už o 11 bodů. Patrik Schick přišel v dresu Bayeru na trávník v 56. minutě, Adam Hložek v poslední minutě řádné hrací doby. Leverkusen bodoval ve 33. zápase za sebou, což se před ním žádnému bundesligovému týmu nepodařilo.

Radost fotbalistů Leverkusenu
zdroj: Reuters autor: Thilo Schmülgen

Svěřenci trenéra Xabiho Alonsa vyhráli čtvrtý ligový zápas za sebou díky dvěma dalekonosným střelám. Tou první už ve 3. minutě poslal Bayer do vedení kapitán švýcarské reprezentace Granit Xhaka, nicméně už za pět minut vyrovnal hlavičkou Dominik Kohr.

Plný tříbodový zisk přinesla Leverkusenu chyba hostujícího brankáře Robina Zentnera, jenž si nejistým zákrokem v 68. minutě srazil za čáru zdánlivě nepříliš nebezpečnou střelu Roberta Andricha. Deset minut před koncem zchladil naděje Mohuče na vyrovnání Jessic Ngankam tvrdým faulem, za který viděl červenou kartu.

Druhý Bayern se pokusí snížit ztrátu na Leverkusen v sobotním utkání proti Lipsku. Mnichovský velkoklub byl předchozím rekordmanem soutěže s 32 zápasy bez prohry mezi prosincem 2019 a zářím 2020.

Německá fotbalová liga – 23. kolo:

Leverkusen – Mohuč 2:1 (3. Xhaka, 68. Andrich – 7. Kohr).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články