Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Legia Varšava přejela Celtic, ale po zásahu UEFA postupují Skotové

Nyon (Švýcarsko) - Legia Varšava vypadla z Ligy mistrů, přestože Celtic Glasgow porazila celkově 6:1. UEFA ji vyřadila kvůli neoprávněnému startu hráče. Dres Legie totiž v odvetě v Glasgow oblékl fotbalista, který z disciplinárních důvodů nesměl nastoupit.

Ilustrační foto

Obránce Bartosz Bereszynski v minulé sezoně v posledním zápase Legie v Evropské lize s Apollonem Limassol dostal červenou kartu a následně stop na tři zápasy. Trest by si teoreticky mohl v této sezoně už odpykat, jenže podle britských médií ve druhém předkole proti irskému klubu St. Patrick vůbec nebyl na soupisce Legie.

V Glasgow nastoupil čtyři minuty před koncem v době, kdy Legia celkově vedla už 6:1. Disciplinární komise UEFA pouhou hodinu před losováním odvetný zápas kontumovala 3:0 ve prospěch Celticu. Skotové tak při celkovém skóre 4:4 postoupili dál na základě pravidla o gólu na hřišti soupeře. Na Legii zbylo jen 4. předkolo Evropské ligy. Celtic si v play-off zahraje s NK Maribor.

Polský klub se cítí být poškozen. "Na trávníku bylo vidět, kdo je lepší. Vzhledem k tomu, že to byl obyčejný lidský omyl, je to nepřiměřený trest. Rozhodnutí je proti zásadám fair play a po finanční stránce je to pro náš klub katastrofa," řekl v Nyonu funkcionář Legie Dominik Ebebenge.

Dodal, že klub se proti rozhodnutí odvolá k Mezinárodní sportovní arbitráži. I generální sekretář Gianni Infantino předpokládá, že spor bude pokračovat v Lausanne. "To je obvyklý scénář. Nikdy není dobré, když se rozhoduje jinde než na hřišti, ale v tomto případě jiný výklad nebyl možný," řekl Infantino.

Celtic už z podobného přehmatu jednou těžil. V roce 2011 sice vypadl z Evropské ligy se Sionem, ale švýcarský klub byl následně vyloučen ze soutěže také kvůli neoprávněnému startu. UEFA však posoudí konkrétní případ a pro Legii to může skončit jen pokutou. S ní vyvázl v roce 2010 Debrecín, když prokázal, že neoprávněného hráče proti bulharské Loveči zařadil do utkání v dobré víře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články