Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Saka vstřelil 2000. gól Arsenalu v Premier League, West Ham padl s Tottenhamem

Ne úplně tuctový obrat předvedli v anglické lize ve 30. kole hráči Leedsu. Ti v poločase prohrávali s Wolverhamptonem 0:2, ovšem třemi góly v poslední půlhodině dokázali utkání otočit. V nastavení rozhodl o vítězství 3:2 Ayling. To Arsenalu stačil na výhru proti Aston Ville jediný gól, když tři body vystřelil Bukayo Saka. West Ham s Tomášem Součkem prohrál na hřišti londýnského rivala Tottenhamu 1:3 a klesl na sedmé místo tabulky.

Bukayo Saka z Arsenalu slaví 2000. gól klubu v Premier League
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Dvacetiletý anglický reprezentant Sako si našel za pokutovým územím odražený míč a poslal ho do sítě. Pro Saku to byla pátá venkovní trefa v sezoně a pro "gunners" 2000. branka v Premier League. Tento milník překonali jako třetí klub v historii po Manchesteru United (2176 gólů) a Liverpoolu (2002 gólů).

Domácí si příliš šancí na vyrovnání nevypracovali, v té největší skončila Watkinsova tečovaná střela na tyči. Arsenal výhrou zvýšil náskok na pátý Manchester United na čtyři body, má navíc zápas k dobru. Aston Villa je devátá.

Radost Leedsu United
zdroj: ČTK/PA autor: Nick Potts

Před víkendovým programem se Wolves mohli v případě vítězství posunout na příčky znamenající účast v evropských pohárech, takhle za šestou příčkou zaostávají v neúplné tabulce o dva body.

Wolves v prvním poločase poslali do vedení Jonny Castro a v 11. nastavené minutě Trincao. V úvodu druhého poločasu se ale nechal vyloučit po druhé žluté kartě mexický útočník Raúl Jiménez a hostům se v početní převaze povedl velký obrat.

Krátce po uplynutí hodiny hry Harrison a Rodrigo slepenými góly vyrovnali a v první nastavené minutě rozhodl Ayling. Leeds po druhé výhře za sebou odskočil na rozdíl sedmi bodů od sestupového pásma.

Fotbalisté Tottenhamu si výhrou nad West Hamem polepšili na pátou příčku. Hostům chyběl zraněný obránce Vladimír Coufal, další český záložník Alex Král jako obvykle zůstal na lavičce náhradníků.

Tottenham výborně začal. V deváté minutě si dal vlastní branku Zouma a za čtvrt hodiny zvýšil Son Hung-min po Kaneově přihrávce a další teči francouzského stopera. Ve 35. minutě snížil Benrahma, ale "Kladiváři" vyrovnat nedokázali. Naopak v 88. minutě přidal pojistku po úniku Jihokorejec Son Hung-min, jemuž znovu asistoval Kane.

Útočníci Tottenhamu si vzájemně připravili už 39 gólů v Premier League a stali se novými rekordmany. Na druhé místo v historickém pořadí odsunuli duo Drogba, Lampard. Bývalé opory Chelsea společně zaznamenaly 37 branek.

West Ham nenavázal na postup do čtvrtfinále Evropské ligy přes Sevillu. Tu svěřenci trenéra Moyese ve čtvrtek i díky Součkově brance zdolali 2:0 po prodloužení.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:

Wolverhampton - Leeds 2:3 (26. Jonny Castro, 45.+11 Trincao - 63. Harrison, 66. Rodrigo, 90.+1 Ayling), Aston Villa - Arsenal 0:1 (30. Saka), Leicester - Brentford 2:1 (20. Castagne, 33. Maddison - 85. Wissa), Tottenham - West Ham United 3:1 (24. a 88. Son Hung-min, 9. vlastní Zouma - 35. Benrahma).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články