Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Lafata vyrovnal Sieglův rekord: Hlavní je však, abychom vyhrávali jako tým

Příbram – V osmdesáté minutě se postavil k penaltě, chladnokrevně si počkal na pohyb brankáře a nemýlil se. David Lafata rozhodl o výhře Sparty v Příbrami a díky své 133. ligové brance se stal nejlepším střelcem v historii české ligy, když se dotáhl na jiného sparťana Horsta Siegla. Ten však hrával ještě v době československé federální ligy, celkem tak má na kontě 176 branek.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Nechci, aby to vypadalo, že si toho nevážím, ale srovnání s Horstem je bezpředmětné, protože on má řadu gólů ještě ve federální lize. Na něj je to ještě daleko," řekl Lafata. "Mojí motivací bylo dostat se do klubu ligových kanonýrů. Góly chci dávat dál, ale hlavní je, abychom bodovali jako tým," dodal.

V Příbrami zachránil Spartě důležité tři body, když v 80. minutě proměnil pokutový kop po faulu na Josefa Hušbauera. "Myslím, že penalta to byla. Rozhodčímu to snad signalizoval i asistent," prohlásil Lafata, který při penaltě vycukal brankáře Aleše Hrušku. "Chtěl jsem se podívat, kam skočí, naštěstí to vyšlo. Nervy trochu byly, ale někdo to na sebe vzít musel," dodal.

Výhra je podle něj o to cennější, že se Spartě herně tolik nedařilo. "Dnes to nebyl kdovíjaký fotbal, bylo to o dobývání, moc jsme se tam nemohli dostat, protože Příbram dobře bránila. O to jsme raději, že si odvážíme tři body, které jsou pro nás hrozně důležité," těšilo Lafatu.

Sparta se podle něj nemohla dostat do tempa i kvůli tomu, že domácí hodně kouskovali hru. "Bránili opravdu dobře, ale také moc hrát nechtěli. Každý aut se házel pět minut. Celkem se hrálo v první půli tak 20 minut čistého času a to se moc do tempa nedostaneme. Ale chápu je, hrají o záchranu, takže každý bod je pro ně dobrý," hodnotil Lafata.

"Proto si toho vítězství musíme vážit. Tři body za 1:0 jsou stejné jako za výhru 4:0. Věděli jsme, že tyto zápasy budou možná těžší než proti Plzni, to se potvrdilo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Příbram - Sparta Praha
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články