Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

La Coruňa i Valladolid při návratu do ligy slavily výhry

Madrid - Nováčci španělské fotbalové ligy zvládli úspěšně dohrávky 1. kola, Valladolid začal sezonu výhrou v Zaragoze 1:0 a La Coruňa porazila 2:0 Pamplonu. Ve zbývajícím pondělním souboji udolalo Vallecano díky jedinému vstřelenému gólu Granadu.

Riki
zdroj: Isifa/EPA

La Coruňa loni sestoupila po dlouhých 20 letech, mistr z roku 2000 a semifinalista Ligy mistrů z roku 2004 si však okamžitě vybojoval postup zpět. Po vítězství v druhé lize zvládl i obnovenou premiéru mezi elitou. Riki nejprve v 52. minutě napravil své selhání při pokutovém kopu krátce před přestávkou, kdy pálil pouze do tyče, výsledek poté pečetil ve druhé minutě nastavení povedeným lobem Nelson Oliveira.

Deportivo, jež je vedle Valencie jediným mužstvem, které v posledních 16 letech narušilo nadvládu gigantů Barcelony a Realu Madrid, se po úvodním kole může vyhřívat na třetím místě tabulky právě za Barcelonou a Betisem Sevilla. "Nenecháme se tím nijak unést. Bude to dlouhý a obtížný rok," řekl na tiskové konferenci kouč vítězů José Luis Oltra.

Valladolid, který si zajistil návrat mezi elitu až v play-off, dal v Zaragoze jediný gól zápasu těsně před přestávkou zásluhou Óscara. Domácí udržel až do posledních chvil ve hře gólman Roberto Jiménez, jenž v 67. minutě vyrazil na tyč penaltu Víctora Péreze, ale vyrovnat se Zaragoze nepodařilo.

Výhru Vallecana 1:0 nad Granadou zajistil až v 95. minutě parádní ranou z přímého kopu Roberto Trashorras. Opakoval se tak scénář z posledního dne minulého ročníku, kdy Rayo vyhrálo stejným výsledkem a gól z nastavení mu definitivně zajistil setrvání mezi elitou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články