Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvalifikační duel s Polskem byl odložen, ženská fotbalová reprezentace bojuje se střevní infekcí

Úterní zápas českých fotbalistek v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Polsku musel být odložen, protože většinu českého týmu postihly střevní potíže. Utkání se tak odehraje 18. září příštího roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ženskou fotbalovou reprezentaci skolila infekce

"Mrzí nás to, ale děkujeme polské straně i UEFA za pochopení, které je v duchu fair play. V současném stavu tým nebyl schopen k utkání nastoupit," uvedl trenér ženské reprezentace Karel Rada.

Kvůli zdravotním komplikacím musel být zrušen večerní trénink. Celý tým včetně trenéra Karla Rady je totiž v karanténě a z rozhodnutí hygienické stanice má zákaz vycházení.

"Důvody nevíme, ale začalo to už před pár dny v Moldavsku, kde jsme kvalifikaci začínali. Ze dne na den nám padají jak hráčky, tak členové realizačního týmu. Řešíme vše s doktorem a hygienickou stanicí. Jsme v určité karanténě a je to pro nás nepříjemné," uvedl vedoucí týmu Tomáš Pešír.

"UEFA jsme předali aktuální informace a lékařskou zprávu, kterou nám poskytla hygienická stanice. Zde je jasně uvedeno, že je utkání potřeba zrušit," dodal Pešír.

Podle týmového lékaře Petra Čechala se nenakazilo jen šest hráček a polovina realizačního týmu. "Stav se mění každý den a nedokážeme říci, zda se počet v dalších hodinách nebude ještě měnit. V tento moment nedokážeme odhalit zjevnou událost, která to mohla způsobit. Příčinu řešíme teoreticky, další nové případy s neurčitým průběhem přibývají. Jedna členka realizačního týmu skončila na infuzní terapii," řekl Čechal.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady vstoupily do kvalifikace mistrovství Evropy jasnou výhrou v Moldavsku 7:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články