Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Za nominací do reprezentace jsem si šel. Chci i zde potvrdit formu, řekl Lingr o splněném snu

V ligové sezoně Slavia nemá lepšího střelce. Vedle gólů v sešívaném Ondřej Lingr přidával i výborné výkony, za což se dočkal velké odměny. Kouč Jaroslav Šilhavý ho poprvé povolal do reprezentačního "áčka", které čeká play-off o mistrovství světa. Třiadvacetiletému ofenzivnímu univerzálovi se tím splnil velký sen. 

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci fotbalistů na baráž je také Schick

"Jsem obrovsky šťastný, je to pro mě obrovský splněný sen. Asi každý fotbalista chce jednou navléct reprezentační dres, toho lva. Takže si toho nesmírně vážím," řekl pro klubovou televizi Lingr.

S 11 góly je aktuálně nejlepším střelcem Slavie v ligové sezoně, byť nehraje přímo na pozici hrotového útočníka. I díky dobré produktivitě ho kouč Šilhavý zařadil do nominace. "Šel jsem si za tím. Pomohly mi dobré výkony ve Slavii a určitě i góly, které jsem dal. Doufám, že formu, kterou teď mám, potvrdím v reprezentaci," uvedl Lingr.

"Je to taková třešnička na dortu. Je to nejdůležitější sraz, boj o mistrovství světa. Doufám, že postoupíme na mistrovství světa," doplnil bývalý reprezentant do 21 let, který působí ve Slavii od předloňského léta.

Těší ho, že v národním celku bude mít spoluhráče z Edenu Tomáše Holeše s Lukášem Masopustem. "Stoprocentně jsem za to rád. Myslím, že mi s adaptací do nároďáku pomůžou. Ale znám i další kluky, věřím, že to bude super a že se budu v týmu cítit dobře," prohlásil Lingr.

Reprezentace 24. března nastoupí v semifinále play-off ve Švédsku a v případě postupu si zahraje o účast na šampionátu v Kataru ve finále baráže v Polsku. "Čekám obrovsky náročný zápas. Švédové jsou výborní fotbalisté, budou hrát doma, fanoušci je poženou. Mají skvělé individuality. Ale my si musíme jít za vítězstvím, abychom pak odcestovali do Polska, kde bychom se porvali o postup," řekl Lingr.

Kvůli nemoci minulý týden vynechal úvodní osmifinále Evropské konferenční ligy proti Linci, který Slavia vyhrála 4:1, ale nyní už je v pořádku. Ve čtvrtek jeho tým nastoupí v odvetě v Rakousku. "Měl jsem lehkou virózu, chyběl jsem jeden zápas. O víkendu v Liberci jsem se trošku rozdýchával, ale teď už jsem stoprocentně připravený a věřím, že proti Linci naskočím," dodal bývalý hráč Karviné.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články