Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Špeh z Karviné radí Estoncům, jak na Čechy. S trenérem to vidíme stejně, řekl Sinjavskij

Od února poznává, jaké je to hrát českou ligu. Nyní k tomu karvinský fotbalista Vlasij Sinjavskij přidá zkušenost s českou reprezentací. Estonský záložník přiznává, že před kvalifikačním duelem mistrovství světa se v něm kvůli angažmá ve Slezsku mísí nadšení s lehce zvlášními pocity a trenér národního týmu od něj vyzvídal informace. Na střetnutí hraném kvůli koronaviru v polském Lublinu se ale těší. Přímý přenos utkání sledujte ve středu od 17:35.

Vlasij Sinjavskij z Karviné v utkání s Olomoucí
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Ano, mluvili jsme spolu o ní. Řekl jsem mu, že je to zde hodně o běhání a bojování. Tak mi řekl to samé," usmál se čtyřiadvacetiletý záložník.

Rodák z Narvy, který v klubu nosí netradiční číslo 99, přestoupil do Karviné na začátku února z Flory Tallin a podepsal na severu Moravy smlouvu na rok a půl s opcí. Do akce se sice kvůli nataženému lýtku dostal až ke konci měsíce, přesto se již v průběhu března propracoval do základní sestavy a po posledním utkání s Olomoucí ho dokonce dočasný kouč Petr Mašlej označil za "hráče rychlostního a vytrvalostního typu, kterého by chtěl mít v týmu každý trenér".

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal schází v nominaci, krajánci z Německa budou hrát jen v Estonsku

Za čtyři dosavadní zápasy v nejvyšší soutěži odehrál Sinjavskij 189 minut, gól zatím nedal. "Tím, že teď působím v české lize, to pro mě bude více speciální zápas. Už se na něj ale těším. Máte zajímavý tým a dobré hráče. Určitě to bude pro diváky hezké utkání," uvedl Sinjavskij, kterého čeká ve skupině E, stejně jako Česko, postupně i Belgie, Wales a Bělorusko.

Přestože nakonec v karvinské kabině nebyl jediný, kdo obdržel reprezentační pozvánku a do výběrů do 21 let byli povoláni také Tomáš Ostrák či Řek Stylianos Kokovas, právě pikantní vzájemný duel s Českem sváděl spoluhráče u estonského křídla k narážkám. U nich ale nakonec zůstalo. "Kluci jen řekli, že mi gratulují, a k ničemu dalšímu nedošlo. Žádné vtípky nebo sázky na to, kdo vyhraje, nepadaly," přiznal Sinjavskij.

Po řadě týdnů se tak zase těší na setkání se svými krajany. V rodné zemi už v minulosti vyhrál tři mistrovské tituly a za národní tým si dosud připsal sedm startů. "Bude to skvělé se zase potkat se spoluhráči z reprezentace. Užiji si to," přiznal fotbalista, který vedle mateřské estonštiny ovládá taktéž angličtinu a ruštinu.

A ač nedávno došlo v slezském týmu k odvolání trenéra Juraje Jarábka a vedení nadcházející ligovou pauzu možná využije i k tomu, aby se domluvilo s novým trenérem, který by vylepšil stávající 13. místo a jen deset bodů od sestupu, dynamický záložník potvrdil, že se už za necelé dva měsíce stihl v týmu částečně aklimatizovat. "Kamarádi mi říkají, že je tu skvělé pivo. Sice jsem ho zatím nezkusil, ale věřím jim," zažertoval na závěr Sinjavskij.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články