Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Souček před šlágrem s Belgií: Může to být hlavní klíč k postupu na šampionát

V úvodním duelu kvalifikace o mistrovství světa nasázel Estonsku hattrick a v nastoleném trendu chce Tomáš Souček pokračovat i proti Belgii. Záložník West Hamu považuje sobotní domácí zápas za jeden z hlavních klíčů v boji o postup na turnaj v Kataru. Při absenci Vladimíra Daridy měl navíc poprvé vést reprezentaci jako kapitán. Přímý přenos utkání Česko - Belgie sledujte od 20:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Souček (vlevo) oslavuje gól v síti Estonska
zdroj: REUTERS

Národní tým vstoupil ve středu do kvalifikace výhrou 6:2 nad Estonskem. "Jsme rádi, jak jsme hráli. Hodně jsme si zvedli sebevědomí - hráli jsme spolu po delší době a zase jsme se sehráli. Věřím, že nám to pomůže. Víme, že všichni favorizují Belgii, ale my se s tím chceme poprat. Pro nás to může být hlavní klíč k tomu, co chceme dokázat. Chceme se dostat na mistrovství světa a sobotní zápas může být k tomu velkým krokem," má jasno Souček.

V sobotním střetnutí bude kvůli koronavirovým omezením a hrozbě následné karantény po návratu z Čech do Německa chybět bundesligové kvarteto v čele s Daridou, který byl při absenci Bořka Dočkala kapitánem. Zastoupit by ho měl právě rodák z Havlíčkova Brodu.

"Pořád je to otázka na trenéra a ostatní spoluhráče. Jestli k tomu dojde, bude to obrovská čest. Není to ale jen o pásce - chci být vůdčí postavou týmu, korigovat spoluhráče a pomáhat jim, i když kapitán nejsem. Pokud jím budu, znamenalo by to pro mě osobně hodně," prohlásil Souček.

Absence krajánků z Bundesligy ho mrzí. "Všichni víme, že nyní je doba koronaviru. Mnohokrát už jsme bojovali s tím, že pár hráčů nebylo. Teď to vyšlo na čtveřici z Německa, ale chybějí i Belgii. Budeme s nimi v kontaktu a budeme bojovat i za ně. Věřím, že máme plno dalších hráčů a popereme se s tím dobře," burcuje šestadvacetiletý záložník.

Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku se radují z gólu Belgie
zdroj: ZUMA autor: Dppi/Jeroen Meuwsen

Belgie od podzimu 2018 vévodí žebříčku reprezentací FIFA. "Myslím, že mají hodně osobností a hrozeb. Kevin De Bruyne, Tielemans, Lukaku. My se ale budeme soustředit a připravovat se na celý tým. Věřím, že na ně recept najdeme. Věřím, že využijeme naše největší kouzlo a tím je boj jednoho za druhého," uvedl bývalý slávistický záložník.

Je rád, že se vrátil do Edenu, odkud vloni v zimě odešel do West Hamu. "Na Eden vzpomínám stále jen a jen v tom nejlepším. Už když jsem sem přišel, vybavuje se mi plno vzpomínek. Těším se na zápas, protože už je to dlouhá doba, co jsem tu nebyl. Jsem rád, že se hraje právě zde."

Ve středečním duelu proti Estonsku si připsal první reprezentační hattrick a ze zápasu si odnesl míč. "Nechal jsem si ho podepsat od všech hráčů a i členů realizačního týmu. Budu ho mít doma ve svém vlastním muzeu, kde sbírám věci z mé kariéry. Je to jedna z nejcennějších věcí," dodal Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články