Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Šilhavý zůstává po vynucených změnách v nominaci v klidu: I tak uspějeme

Chystá tým na pokračování kvalifikace pro mistrovství světa a i přes spoustu změn v nominaci věří, že dokáží potrápit favorizovanou Belgii a porazit ve čtvrtek Bělorusko. Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý zůstává stále pozitivní a věří hráčům, které nominoval, i když některé dodatečně.

Po dlouhé sezoně protažené evropským šampionátem už je zase plný elánu. "Po mistrovství mi chvíli trvalo, než jsem se z toho dostal, ale krátká dovolená s manželkou proběhla, takže jsem si odpočinul. Teď už se ale těším na kluky a věřím, že i když to teď není zrovna lehké, tak dáme dohromady takovou nominaci, která v těchhle zápasech uspěje."

Kromě osmi změn v původní nominaci, která způsobila zranění, chystané přestupy fotbalistů, se musí vyrovnat i s neúčastí kanonýra Patrika Schicka, který nemůže hrát kvůli vyloučení v minulém kvalifikačním zápase.

"Patrik bude chybět, je to nejlepší střelec mistrovství Evropy, ten by chyběl každému týmu, ale věřím, že ti, kdo přijdou na hřiště za něj, to taky zvládnou," potvrdil, že svým hráčům věří.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Bělorusko musíme porazit, Belgii potrápíme

Také mu skončil po Euru kapitán týmu Vladimír Darida, který už se chce víc věnovat rodině. "Byl to kapitán, duše týmu – taková včelička. Měl zkušenosti a je to bezvadný kluk. Chybět bude, ale život jde dál a věřím, že nám dorůstají další lídři a Tomáš Souček zvládne vést tým k dalším úspěchům," dodal věčně pozitivně naladěný kouč.

Jeho výběr nyní čekají dva soupeři hodně rozdílné výkonnosti. "První zápas s Běloruskem musíme zvládnout a potvrdit roli favorita. Soupeře ale rozhodně nesmíme podcenit," řekl k čtvrtečnímu soupeři. "Další zápas hrajeme s Belgií, ta je pořád na prvním místě světového žebříčku. Má skvělé hráče, výborné mužstvo, ale věřím, že navážeme na výkony z Eura, kde jsem hráli taky se silnými týmy, a chceme doma favorita potrápit."

K tomu by měl jeho výběru pomoci i fakt, že už se bude hrát před diváky, které předtím pandemie covidu vyhnala ze stadionů.

"Všichni se na to těšíme. Bez fanoušků to bylo hrozně divné. Pak ale přišel zápas v Maďarsku s Nizozemskem, kde bylo hodně našich fanoušků, kterým za to děkujeme a snad jsme je odměnili výkonem i tím postupem. Takže věřím, že i v Ostravě a v Plzni přijdou fanoušci, povzbudí nás a kluci je za to odmění."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články