Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Remizovat doma s Maltou je smutné, říká Škriniar. Nemáme kvalitu, přidává Tarkovič

Z absolutní blamáže udělali dotáhnutím na remízu alespoň menší. Slováci zaváhali s Malťany. Poprvé po třinácti zápasech v kvalifikacích mistrovství světa či Evropy dokázali fotbalisté Malty skórovat venku a rovnou z toho byla senzační remíza 2:2 se Slovenskem. Dva góly v kvalifikačním utkání dal 176. tým žebříčku FIFA poprvé od roku 2001, kdy v Teplicích podlehl české reprezentaci 2:3. V Bratislavě už po 20 minutách Malťané senzačně vedli 2:0 a domácí tým zachránil alespoň bod až ve druhém poločase.

Slovenský kouč Štefan Tarkovič
zdroj: ČTK/AP/Peter Morrison

"Těžko se mi hledají slova. Doplatili jsme na katastrofální individuální chyby, za které nás soupeř potrestal," řekl slovenský trenér Štefan Tarkovič. "V poločase jsme udělali změny, podařilo se nám ze standardek vyrovnat, ale na zvrat už jsme neukázali kvalitu v útočné fázi. Musíme se zamyslet nad kvalitou, ta bohužel na hřišti rozhoduje. Nejsme schopní hrát s průměrnými mužstvy tak, abychom byli efektivní a úspěšní. Může to vypadat jako výmluva, ale vypadlo nám devět hráčů a my nejsme schopni je nahradit," uvedl Tarkovič, který musel už před přestávkou stáhnout ze hry zraněného sparťana Dávida Hancka.

O vyrovnání se zasloužil obránce Interu Milán Milan Škriniar, který nejprve připravil gól pro střídajícího Dávida Strelce a v 53. minutě se trefil sám. "Úplně jsme prospali první poločas a dohánět dvougólové manko je těžké s každým soupeřem. Remizovat doma s Maltou je smutné, a to nechci používat ostřejší slova. Musíme do toho dát každý víc, musíme se zamyslet, takhle se hrát nedá," uvedl Škriniar, čerstvě vyhlášený nejlepším slovenským fotbalistou roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko – Malta

Slováci získali jen bod stejně jako v úvodním utkání na Kypru (0:0). "Strašně mě to štve. První gól nás úplně vykolejil a druhý nás zabil. Věřil jsem, že po vyrovnání dokážeme přidat ještě další gól, ale něco tomu chybělo. Určitě jsme měli vyhrát," řekl brankář Dušan Kuciak.

Bod pomohl zachránit devatenáctiletý Strelec, který dal ve svém druhém reprezentačním utkání první gól. Dosud odehrál jen sedm minut proti Kypru. "Chtěli jsme to otočit, což se nepovedlo. Je to smutné, ale už s tím nic neuděláme. Místo šesti bodů máme dva a teď musíme ukrást body lepším soupeřům. Uděláme všechno pro to, abychom to v dalších zápasech napravili," řekl útočník Slovanu Bratislava. V úterý se slovenský tým utká v kvalifikaci na MS v Kataru s Ruskem, které vede skupinu H s dvěma výhrami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články