Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Panenka, Fiala i Frýdek by chtěli v baráži pro MS Wales. Postoupit se dá, tvrdí

Dvanáct evropských týmů se dnes dozví, kdo je čeká v baráži o postup na mistrovství světa do Kataru. Na soupeře čeká i česká reprezentace. V březnu se bude hrát ve třech skupinách po čtyřech týmech, vyřazovacím způsobem na jeden zápas: semifinále a finále. První hrají nasazené týmy doma, místo druhého zápasu se losuje. Naše šance okomentovali bývalí fotbaloví reprezentanti Antonín Panenka, Jan Fiala a Martin Frýdek starší. Los můžete sledovat od 17 hodin v přímém přenosu na ČT sport a na webu ctsport.cz.

V Curychu se losuje baráž o MS v Kataru, trenér Šilhavý i jeho asistent Chytrý by si přáli Skotsko nebo Wales, útočník Schick byl pro Skoty. Koho byste si přáli vy pro první zápas?

Antonín Panenka: "Já bych radši vzal jako soupeře Wales. Navíc jsme s nimi hráli, takže víme jaké mají přednosti i slabiny. Sice jsme s nimi u nich prohráli a tady remizovali v zápase, v němž oni byli nakonec lepší, ale každý zápas je jiný. A když na hráče padne důležitost zápasu... No, a nebo Rusko, i když ti jsou nevyzpytatelní."

Jan Fiala: "Vidím to podobně – Skotsko by mi nevadilo a Wales taky. A Rusko by taky nebylo špatný soupeř."

Martin Frýdek: "Wales jsme měli a i když jsme s ním nic moc neuhráli, tak bych je bral radši než Skoty. I když nečekám od nikoho nic jednoduchého, ale spíš bych bral Wales."

Portugalsko a Itálie jsou považováni za jasné favority na postup, jak vidíte šance české reprezentace?

Panenka: "Je to na jeden zápas, v tom se může stát cokoliv. Ale s Itálií bych to viděl v procentech tak 30:70. Portugalsko stojí i padá s výkonem Ronalda. Takže kdyby se nám ho podařilo uhlídat, tak se jejich síla hodně otupí. Tam bych dal 40:60. A třeba u Rusů záleží na tom, jak se vyspí, ti mohou porazit každého a taky s každým prohrát. Takže u těch ostatních bych viděl naše šance tak půl na půl."

Fiala: "Kdybych měl vyjádřit v procentech šanci na postup s Portugalskem a Itálií, tak to vidím 40:60. Šance je, kolikrát už jasný favorit vyhořel a tomu nahrává i fakt, že se hraje na jeden zápas. Může se stát všechno, ale abych pravdu řekl – moc tomu nevěřím. U ostatních to je otevřené, padesát na padesát. I když například s Tureckem máme taky slabší bilanci. Polsko je taky nevyzpytatelné, mají Lewandowského, kterému se ale v nároďáku zase tolik nedaří. Slabina našeho týmu je hlavně v útoku, kde nemáme moc na výběr, takže hlavně aby byl zdravý Schick."

Frýdek: "V jednom zápase můžeme porazit každého - jednou se to dá zvládnout i s Itálií a Portugalskem. Ale museli bychom mít trochu štěstí, všichni by museli být zdraví i nevykartovaní a mít svůj den."

Přehled účastníků play-off o účast na mistrovství světa v Kataru:

Nasazené týmy: Portugalsko, Skotsko, Itálie, Rusko, Švédsko, Wales.

Nenasazené týmy: Turecko, Polsko, Severní Makedonie, Ukrajina, Rakousko, Česko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články