Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Na Euru jste předváděli hodně kvalitní fotbal, vysekl kouč Bělorusů poklonu

Líbilo se mu, jak Češi na Euru hráli. Trenér běloruských fotbalistů Georgij Kondratěv řekl, že svěřenci Jaroslava Šilhavého na něj udělali tažením do čtvrtfinále dojem. Předváděli podle něj moderní způsob hry. Před vzájemným soubojem ve světové kvalifikaci je ale Kondratěv optimistou a příklad si bere z olympijské kvalifikace, v níž Bělorusové v roce 2011 český celek porazili. Utkání sledujte živě od 20:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK

"Celkově na mě na Euru český tým udělal velký dojem. Předváděl moderní a velice kvalitní fotbal. Je to sehraný a pohyblivý tým, který dominuje v poli, ovládá míč a vyhrává souboje. Čeká nás zajímavý zápas a věříme v dobrý výsledek," řekl Kondratěv.

Českému celku bude chybět potrestaný útočník Patrik Schick, který dal na Euru pět branek. "Nepochybně je lídrem, je to opora české útočné linie. Pro Čechy je jeho absence asi problém a pro nás je to asi plus. Ale jsou tam jiní hráči. Třeba Tomáš Souček odvádí hodně práce a zároveň má vynikající produktivitu. Proměňuje hodně šancí," poznamenal Kondratěv.

V kategorii reprezentačních A-týmů Bělorusko prohrálo všech pět dosavadních vzájemných duelů. "Pro mě osobně to neznamená vůbec nic. V každém utkání píšeme novou historii. A každý si vzpomene například na kvalifikaci na olympijské hry, tenkrát jsme Českou republiku dokázali porazit," upozornil Kondratěv.

Jeho svěřenci budou podle všeho spoléhat v Ostravě na brejky a standardky. "Neřekl bych, že je to hlavní zbraň, ale určitě jedna z věcí, na které budeme spoléhat. Umíme si standardními situacemi pomoci. Ale český tým je ve standardkách také silný. Tomáš Souček z nich dává hodně branek. Budeme se snažit vymyslet, jak jeho a další hráče v těchto situacích neutralizovat," dodal jednašedesátiletý kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články