Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Baráž? Nebojíme se nikoho, hlásí kouč Walesu po remíze s Belgií

Potřebovali bod, získali bod. Navíc proti favorizované Belgii. Fotbalisté Walesu si díky remíze 1:1 na závěr kvalifikace o mistrovství světa zajistili v "české" skupině druhé místo a především v březnové baráži budou mezi nasazenými týmy. Kouč ostrovanů Robert Page proto byl na své svěřence náležitě pyšný a nechal se slyšet, že v play-off nemá obavy z nikoho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wales – Belgie

Velšané budou při losu play-off mezi nasazenými týmy a v semifinále nastoupí doma. Vyhnou se tak Itálii, Portugalsku, Rusku, Skotsku a Švédsku, mezi jejich možné protivníky naopak patří Česko, Polsko, Rakousko, Severní Makedonie, Turecko a Ukrajina.

"Myslím, že naše hra byla v určitých pasážích vynikající a bod je naprosto zasloužený. Budeme respektovat každého soupeře v baráži, ale nikoho se nebojíme. Když nás žene plný stadion fanoušků, nemáme strach," řekl Page v rozhovoru s televizí Sky Sports.

Favorizovanou Belgii, která už před úterním zápasem měla jistý postup na šampionát v Kataru z první pozice, v Cardiffu poslal do vedení ve 12. minutě Kevin De Bruyne. Dvacet minut nato odpověděl Kieffer Moore. Lídři žebříčku FIFA teprve podruhé ve skupině ztratili body po březnové remíze 1:1 v Praze.

"Nemohu být pyšnější na tým, že po sobotním vítězství 5:1 nad Běloruskem podal takový výkon. Hráči byli výborní," ocenil Page. "I v posledních deseti patnácti minutách jsme s Belgií hráli vyrovnanou partii a šli za vítězstvím. Nestačilo nám jenom bránit, chtěli jsme tři body," doplnil sedmačtyřicetiletý trenér.

Domácí uspěli i bez zraněného hvězdného kapitána Garetha Balea. "Vždycky nám chybí. Nejen kvalitou, kterou ukazuje na hřišti, ale také svou rolí v kabině. Chtěli jsme, aby tu byl s námi, je to správný kapitán," prohlásil Page, který v roli hlavního kouče zastupuje suspendovaného Ryana Giggse.

Velšany pochválil i trenér Belgie Roberto Martínez. "Gratuluju Walesu k druhému místu a přeju jim hodně štěstí v play-off. Myslím, že pro ně bude velký rozdíl hrát doma. Jsou tady extra silnější," uvedl španělský kouč. "Na stadionu byla fantastická atmosféra. Troufnu si říct, že bez diváků bychom ten gól nedostali. Takové emoce z tribun na hřišti hodně pomáhají," dodal Martínez.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články