Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Udělali jsme si to horší, bude to řehole, říká Šilhavý před Albánií

Hodně divoké prostředí a těžkého soupeře čeká trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý při čtvrtečním zápase kvalifikace ME s Albánií v Tiraně. Tým, s nímž jeho svěřenci před měsícem nečekaně remizovali v pražském Edenu 1:1, nyní také vede naši skupinu, i když má o zápas více, a český výběr by se rád dostal před něj.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Šilhavý: V Albánii to bude řehole

Kouč ještě při srazu týmu vzpomínal pro Českou televizi na smolnou remízu. "Ten zápas s Albánií byl velice špatný. Čekali jsme, že budeme mít o dva body víc, o to horší to teď máme," přiznal Šilhavý.

V Tiraně čeká hodně jiskřivou atmosféru. "Věřím, že se na to dobře připravíme," tvrdí s tím, že žádnou velkou změnu herního stylu od soupeře nečeká.

"Myslím si, že budou hrát podobně jako tady. Hrálo tam s nimi Polsko a prohrálo, podařilo se jim porazit favorita a před tím publikem to nebude snadné. Holt jsme si to udělali horší," přemítá trenér nahlas.

"Čekají nás v kvalifikaci i další zápasy, ale tohle pro nás bude hodně důležité," dodává jasně.

"Albánie se nepatřila k fotbalovým velmocem, ale když se podíváme na jejich kádr, tak je tam spousta hráčů z italské Serie A a evropských soutěží. Když se k tomu přidají ještě ti fanatičtí fanoušci v ochozech, tak to bude řehole," nemaluje si nic na růžovo.

A na dotaz, jestli už nemohl povolat uzdravujícího se Patrika Schicka, řekl, že ne. "Mluvil jsem s ním. Potvrdil mi to, co říkal trenér Leverkusenu, že by měl být k dispozici po reprepauze. Takže bude trénovat a připravovat se na Bundesligu, proto nemohl být tady," vysvětli Šilhavý.

Kouč je však rád, že už má v kádru uzdraveného Davida Juráska. "Zdravotně drží a věřím, že bude mít formu," řekl a dodal, že spoléhá na dvojici z West Hamu. "Souček s Coufalem v klubu hrají stále, věřím, že nás potáhnou," uzavřel rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články