Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rezignace? Moje pozice se určitě řešit bude, hlesl Šilhavý po porážce v Albánii

Trenérovi české reprezentace Jaroslavu Šilhavému je jasné, že po vysoké porážce 0:3 v Albánii v klíčovém utkání kvalifikace mistrovství Evropy se jeho pozice na lavičce bude řešit. Bezprostředně po zápase v Tiraně nerezignoval a oznámil, že chce mužstvo co nejlépe připravit na nedělní utkání v Plzni proti Faerským ostrovům. Mimo jiné také řekl, že nad účastí pouze v baráži o ME nepřemýšlí, neboť jeho svěřenci mají stále situaci ve skupině ve vlastních rukou.

"Rezignace? Samozřejmě se to (moje pozice) řešit bude, to je jasné. Nicméně mou povinností je připravit tým na neděli, což je krátká doba. S čím přijde vedení, to nevím," prohlásil Šilhavý.

Jeho svěřenci v Albánii inkasovali hned v 9. minutě, poté byl před pauzou vyloučen útočník Mojmír Chytil a domácí v přesilovce po změně stran skórovali ještě dvakrát. "Samozřejmě je prohra 0:3 špatný výsledek. Nesu to špatně. Nechci se vymlouvat na to vyloučení, ale když hrajete poločas o deseti, tak se to někdy projeví," podotkl zkušený stratég.

Smlouvu má u mužstva do konce kvalifikace, v případě postupu by se automaticky prodloužila i na závěrečný turnaj. Češi z třetího místa ve skupině ztrácí bod na druhé Poláky a pět bodů na vedoucí Albánce. Oba soupeři ale odehráli o utkání více. Na šampionát do Německa postoupí první dva celky z každé skupiny, národní výběr od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběl.

"Pořád je to těžké (situace ve skupině), ale pořád to máme ve vlastních rukou. Teď máme doma Faerské ostrovy, pak se jede do Polska. Je to stále o nás a o tom, jestli v těch zápasech uspějeme," konstatoval Šilhavý.

Fotbalisté Albánie se radují z gólu v české síti
zdroj: REUTERS

Pokud by český tým neskončil do druhého místa, neměla by ho minout účast v play-off. V něm se o zbylá tři místa na závěrečném turnaji podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci.

"Musím přiznat, že o baráži nepřemýšlíme. V tuto chvíli pořád máme v hlavě uplynulý zápas. Teprve teď přijdou počty a tak dále. Ale vždy je to pak o tom, co předvedete na hřišti," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články