Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Chceme to zvládnout už s Polskem, vyhrát by bylo nádherné, říká Kuchta

Fotbalová reprezentace potřebuje střelce, kteří zajistí body a postup na Euro. Jedním z těch, kteří by mohli v zápasech proti Polsku a Moldavsku skórovat, je i sparťanský útočník Jan Kuchta. Ovšem ten už měsíc gól nedal, ale věří, že je jen otázkou času, kdy zase začne strašit obrany, a rád by s tím začal už nyní v reprezentaci. Přímý přenos utkání Polsko – Česko sledujte v pátek od 20:15.

Poslední gól dal v lize 8. října Hradci Králové a nyní v klubu ne vždy nastupuje na pozici hrotového útočníka. "Trošku se s tím peru. Cítím to tak, že jsem prospěšný týmu i z pozice čísla deset, že dokážu třeba i dostat spoluhráče do koncovky. Co se týče zakončení, moc tam teď ani toho do vápna nelítá, takže nemáme z čeho dát gól," řekl Kuchta.

"Myslím, že je to nějaké krátké období, v tréninku na tom pracujeme. Důležité jsou hlavně body. Je to podle mě otázka času, kdy to tam zase začne lítat. Pak zase budu dávat góly," doplnil útočník, který se Spartou i tak vede ligovou tabulku.

Střelecký půst by mohl prolomit v reprezentaci v pátek ve Varšavě. V březnu dal Polsku při domácím vítězství 3:1 jeden ze svých tří gólů v národním mužstvu. "Bylo by to hezké prosadit se v Polsku, bylo by to dobré pomoci mančaftu. Ale samozřejmě ještě neznáme sestavu, to bude až na středečním tréninku. Budeme rádi, když to nějak dokopeme k postupu. Je jedno, kdo dá gól," poznamenal Kuchta.

Věří, že český tým by mohl vybojovat postup už v předposledním utkání skupiny v Polsku. K tomu potřebuje zvítězit a zároveň spoléhat na to, že Moldavsko doma ztratí body s lídrem tabulky Albánií. Bez ohledu na další výsledky pošle národní mužstvo na šampionát do Německa případná pondělní výhra na závěr kvalifikace v Olomouci nad Moldavskem.

"Cíl máme takový, že to chceme zvládnout už s Polskem. Vyhrát v Polsku by bylo nádherné. Myslím, že to bude jinačí zápas než ten v Praze. Už jen proto, že vyměnili trenéra, je to jiný typ než předchozí," řekl Kuchta.

"Mají i některé nové hráče, možná to bude těžší, než kdyby tam byla ta zarytější jména. Noví hráči se budou chtít předvést před fanoušky i trenérem. Nic nám nedají zadarmo. Takže očekávám, že to možná bude ještě mnohem těžší než v Praze. Tři body by byly zlaté," mínil Kuchta.

Na úvod srazu v pondělí netrénoval s týmem. "Měl jsem trochu náročnější pozápasový režim po utkání v Ostravě. Vystupoval jsem v Hradci Králové, protože jsem s manželkou jel na ultrazvuk. Až pak na reprezentaci. Takže jsem měl přizpůsobený režim. Byl jsem na hotelu a měl jsem kompenzační cvičení s kondičním trenérem. Dobil jsem baterky a jsem připravený," uvedl Kuchta.

Je rád, že se do nominace nakonec dodatečně dostal i jeho bývalý spoluhráč ze Sparty, útočník Mönchengladbachu Tomáš Čvančara. "Prostě v Německu ukazuje kvalitu. Že byl dodatečně povolán, je samozřejmě věc trenéra. Všichni víme, že takový útočník nám může pomoct," řekl Kuchta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články