Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Krmenčík: Hattrick je hezký, ale už se těším na příští kolo se Slavií

Nasázel hattrick, ale po zápase především přemýšlel, jak vysoká výhra nad Mladou Boleslaví (6:1) nabudí jeho tým pro další utkání. V něm se Plzeň utká s pražskou Slavií. Michael Krmenčík dominoval duelu s Boleslaví a dostal se do čela tabulky střelců. "Trenér nás dobře připravil," řekl skromně pětadvacetiletý kanonýr.

Michael Krmenčík
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Řekl bych, že je to povzbudivé. Já se na zápas se Slavií osobně moc těším, bude to svátek fotbalu. Myslím, že větší zápas v české lize nemůžete mít, řadil bych to ještě výš než derby. Doufám, že to bude slast pro oči," řekl Krmenčík.

Svěřenci Pavla Vrby vyhráli i šestý ligový duel v nové sezoně a vedou tabulku o tři body před Slavií, což Krmenčíka těší víc než to, že se sedmi góly kraluje tabulce střelců. "Hattrick je hezký. Ale chtěl jsem hlavně vyhrát, nemyslel jsem na to, že to bude můj zápas, ale zápas nás všech. Zvládli jsme to dobře a zaslouženě vyhráli," uvedl reprezentační útočník.

Plzeň nad Mladou Boleslaví dominovala hlavně po změně stran, kdy nasázela čtyři branky. "Boleslav byla namlsaná z předchozího zápasu, který vyhrála také 6:1 (nad Opavou). Asi si to s námi chtěli rozdat na férovku. Trenér nás připravil, jak na ně hrát. Myslím, že jsme druhý poločas předvedli hru, kterou jsme chtěli hrát," konstatoval Krmenčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Mladá Boleslav

Hattrick v nejvyšší soutěži zaznamenal podruhé, ale nyní promarnil šanci na čtyři góly v jednom utkání, když v ideální pozici napálil jen bránícího Matěje Chaluše. "Mrzí mě to hodně. Koukal jsem na opakované záběry. Chaluš udělal skluz, ale myslím, že ani nevěděl, kam ho udělá. Přímo jsem ho trefil do nohy. Jeho štěstí, chytil mi jasný gól," řekl rodák z Kraslic.

Právě s Chalušem měl konflikt na konci prvního poločasu, když boleslavský stoper po jeho kontaktu spadl na zem. Obavy z druhé žluté karty však neměl. "Myslím, že to nic nebylo. Takové věci v zápase jsou a takový je fotbal. Nebál jsem se, že bych dostal druhou žlutou kartu," prohlásil Krmenčík, který dal v posledních osmi ligových duelech jedenáct branek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články