Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kouč Vilanova je po operaci nádoru

Barcelona - Trenér fotbalistů Barcelony Tito Vilanova je po operaci rakovinového nádoru na příušní žláze. Čtyřiačtyřicetiletého kouče nyní čeká asi čtyřdenní hospitalizace, po které bude následovat šestitýdenní chemoterapie a ozařování. "Všechno proběhlo dobře. Po té první strašné zprávě tohle týmu dodalo odvahu," uvedl kapitán Barcelony Carles Puyol.

Tito Vilanova
zdroj: isifa/EPA autor: Andreu Dalmau

Vilanova se podobnému zákroku podrobil už před rokem, Barcelona však ve středu v prohlášení informovala, že nemoc se trenérovi vrátila. Vedení klubu současně uvedlo, že v posledním utkání španělské ligy v sobotu na půdě Valladolidu povede tým asistent Jordi Roura, pak by se měl Vilanova vrátit do práce.

Jako hlavní kouč Vilanova vede Barcelonu od konce minulé sezony, kdy povýšil z role asistenta. Na lavičce nahradil odcházejícího Pepa Guardiolu, pod jehož vedením klub získal tři mistrovské tituly a dvakrát vyhrál Ligu mistrů.

V tomto ročníku Barcelona s Vilanovou na lavičce dosud neprohrála a vede španělskou ligu s náskokem devíti bodů před druhým Atlétikem Madrid. Úhlavní rival Real Madrid na třetí příčce zaostává už o 13 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články