Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Koubek ve Spartě nejspíš skončí, je blízko přestupu do Rennes

Praha - Už to tak vypadá, že strašidelná prohra v Brně byla posledním zápasem pro gólmana Tomáše Koubka v dresu Sparty. Ten po návratu ze Zbrojovky, kde pražský tým padl 0:2, zamířil rovnou do Rennes. Aktuálně předposlední mančaft francouzské nejvyšší soutěže by jej měl už v pondělí představit jako novou posilu hned poté, co Koubek podstoupí zdravotní prohlídku. Sparta za něj inkasuje zhruba tři miliony eur, v přepočtu necelých 80 milionů korun.

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Francouzská média se shodují, že přestup pětadvacetiletého Koubka do Rennes, kde v minulosti působil i bývalý reprezentační brankář Petr Čech, je hotovou věcí.

Koubek přišel do Sparty před dvěma lety z Hradce Králové, následně odešel na hostování do Liberce, kde patřil k oporám. V minulém ročníku se vypracoval ve sparťanskou jedničku a odchytal 23 utkání.

V Rennes by se pral o místo s africkými gólmany. Tři zápasy zatím odchytal reprezentant Senegalu Abdoulaye Diallo a jeden alžírský reprezentant Raís Mbulhi. Trojkou je jednadvacetiletý Litevec Edvinas Gertmonas.

Trenér Andrea Stramaccioni má na Koubkovu pozici tři alternativy. Nasadit může letní posilu Martina Dúbravku, který přišel z Liberce jako jasná jednička. Svými nejistými výkony zejména ve 3. předkole Evropské ligy proti CZ Bělehrad ale poměrně zklamal.

Na nynějším postu tři pak na svou další šanci čeká David Bičík. Ten by se případně mohl vyšvihnout do pozice jedničky.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Možností pak je i jednadvacetiletý gólman a mládežnický reprezentant Vojtěch Vorel. Stramaccioni si ho vyzkoušel v jednom utkání letní přípravy, odehrál také utkání v juniorské lize.

Na Spartě tak pomalu začínají s dlouhodobě avizovaným zeštíhlováním kádru, i když Koubkovo jméno mezi případné odchody nepatřilo.

Letenský klub by každopádně mohli opustit Vukadin Vukadinovič, Vjačeslav Karavajev, o kterého stojí Lokomotiv Moskva, případně Václav Kadlec, jenž pod Stramaccionim dostává minimální prostor.

Naopak podle informací Deníku Sport by mohla být zažehnána krize okolo Martina Frýdka. Ten údajně neměl být spokojený se svou pozicí v kádru a do Brna vůbec neodcestoval.

Martin Frýdek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Pro mě zůstává pořád hráčem Sparty," řekl Stramaccioni po utkání na Zbrojovce a dodal, že celá věc se řeší na úrovni hráče, agenta a klubu. Pokud neodejde na hostování do některého ze zahraničních klubů, měl by tak Frýdek nadále zůstat ve Spartě.

"Čekám na dění na přestupovém trhu. Na tým to má velký vliv. Musíme to zvládnout, počkat, co se stane v posledním týdnu. Potom se tým uzavře a pojedeme dál," dodal Stramaccioni.

Zdroj
ČT sport, deník Sport, MF Dnes, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články