Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Z Kluže bez bodu i bez postupu. Jablonec v pohárech pokračovat nebude

Vyřazovací část Evropské konferenční ligy bude na jaře bez fotbalistů Jablonce. Šance Severočechů na postup zhasla na půdě rumunské Kluže, kde svěřenci Petra Rady v závěrečném utkání základní skupiny prohráli 0:2 a v tabulce obsadili třetí místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kluž - Jablonec

Utkání šestého kola gólově otevřel v poslední minutě prvního poločasu Gabriel Debeljuh a chorvatský útočník skóroval také v 82. minutě.

Svěřenci trenéra Petra Rady ve skupině D skončili třetí se ztrátou jednoho bodu na Randers. Dánskému týmu k udržení druhého postupového místa stačila i porážka 0:1 na hřišti již jistého vítěze "déčka" Alkmaaru. Čtvrtá Kluž poprvé v EKL naplno bodovala.

Jablonečtí nenavázali na zářijový domácí triumf 1:0 nad rumunskými mistry, který tak zůstal jejich jedinou výhrou v hlavní fázi nové soutěže. K tomu přidali tři body za remízy. "Šance si vytváříme, ale branky nevstřelíme. Měli jsme asi čtyři šance, ale dojíždíme na střeleckou produktivitu stejně jako v lize," řekl Rada. "Ale dnešní výsledek nerozhodl o tom, že jsme nepostoupili," doplnil kouč, který připomněl domácí remízu 2:2 s Randers.

Severočeši v Kluži poprvé zahrozili v deváté minutě, kdy Martincovu hlavičku po rohu zastavil na brankové čáře bek Camora. Jeho spoluhráč Bordeianu za čtvrt hodiny po Surzynově zpětné přihrávce nechtěně přiťukl míč Kratochvílovi, ale ten v dobré pozici o kousek minul.

Domácí těsně před přestávkou otevřeli skóre. Manea z pravé strany nacentroval do šestnáctky, Debeljuh snadno přeskočil Pilaře a hlavičkou o tyč poprvé překonal Hanuše.

"Prakticky jsme domácí do ničeho nepustili. Byli jsme nepřesní ve finální fázi, někdy jsme se snažili ještě o lepší finální přihrávku. Se závěrečným hvizdem prvního poločasu jsme dostali úplně zbytečnou branku. Inkasovaná branka do kabin nás trochu srazila," uvedl Rada.

Jablonecký brankář podržel svůj tým v 59. minutě dobrým zákrokem proti Paunově ráně z voleje. Zaváhání obrany Kluže poté nepotrestal Pilař, který v šestnáctce vymyslel jen nepřesnou přihrávku.

Dvanácté mužstvo české ligy si proti lídrovi rumunské soutěže nevytvořilo větší tlak a v 82. minutě inkasovalo podruhé. Costache utekl hostující defenzivě, předložil míč Debeljuhovi a ten před odkrytou brankou nezaváhal. "Chtěli jsme vyhrát, šli jsme do rizika a hráli jsme hodně vysoko. Bohužel pak přišla druhá branka, kdy jsme to tam nechali trochu otevřené," konstatoval Rada.

Hosté se nedočkali ani snížení, protože střídajícího Vaníčka v nastaveném čase vychytal gólman Balgradean. Jablonec tak v pohárech venku prohrál osmý z posledních 11 zápasů.

CFR Kluž - FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 45. a 82. Debeljuh. Rozhodčí: Osmers - Schaal, Kempter (všichni Něm.). ŽK: Bordeianu, Alibec - Kubista, Surzyn.

Kluž: Balgradean - Manea, Graovac, Burca, Camora - Boateng, Bordeianu (73. Rodríguez), Paun (72. Alibec) - Omrani (56. Costache), Debeljuh (86. Bouhenna), Deac (87. Stefan). Trenér: Petrescu.

Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman (79. Považanec) - Malínský (67. Kubista), Houska (88. Smejkal), Kratochvíl, Pilař (88. Vaníček) - Čvančara (68. Doležal). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články