Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovácko chce po třech remízách kousat v Kolíně, rozjetá Slavia hostí outsidera z Kosova

V rozdílné pozici rozehrají česká mužstva 2. kolo skupinové fáze Evropské konferenční ligy. Slovácko, které už pětkrát za sebou nezvítězilo, čeká těžká zkouška na stadionu bundesligového Kolína nad Rýnem. Slavia, jež ve víkendové generálce rozstřílela České Budějovice 6:1, bude v Edenu plnit roli jednoznačného favorita proti kosovskému Ballkani. Přímý přenos utkání 1. FC Kolín – 1. FC Slovácko sledujte od 20:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Tým z Uherského Hradiště třikrát po sobě remizoval, přestože pokaždé vedl. Proti Partizanu si vypracoval dvougólový náskok a hrál dlouhou přesilovku, ale hosté přesto obrátili skóre. Úřadující vítěz domácího poháru nakonec zachránil alespoň bod v 83. minutě zásluhou Libora Kozáka. V neděli zase v české lize sahal po vítězství v Mladé Boleslavi, která však ve třetí minutě nastavení vyrovnala na konečných 1:1.

"Teď byly zápasy náročné nejen na moji psychiku, ale i hráčů. S Partizanem hrajeme proti deseti a dostaneme tři góly, i když pak vyrovnáme. V Boleslavi zase dostaneme gól v posledních vteřinách. Z tohoto pohledu je to mrzuté," řekl trenér Slovácka Martin Svědík.

Nedávné výsledky musí mužstvo podle něj hodit za hlavu. "K fotbalu patří špatné výsledky, porážky. Ne vždycky jste na vítězné vlně. Nezbývá nám nic jiného než to hodit za hlavu, poučit se z chyb a jet dál, protože program je náročný a zápasy jdou rychle po sobě," doplnil.

O víkendu se ovšem nedařilo ani Kolínu nad Rýnem. V neděli doma podlehl Unionu Berlín 0:1, v bundesligové sezoně poprvé prohrál a je šestý.

Českým týmům se na hřištích německých soupeřů v pohárech dlouhodobě nedaří. Od triumfu Teplic 2:1 v Kaiserslauternu v září 2003 v Poháru UEFA tam nezvítězily v 11 zápasech.

Předpokládané sestavy:

Kolín n. R.: Schwäbe - Duda, Kilian, Hübers, Schindler - Hector, Schirí - Thielmann, Ljubicic, Kainz - Tigges.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Petržela, Daníček, Havlík, Holzer - Kozák, Mihálik.

Slavia před týdnem na úvod skupinové fáze EKL v tureckém Sivasu neudržela vedení a po nepřesvědčivém výkonu remizovala 1:1. Stejný výsledek uhrál Ballkani doma proti Kluži. "Určitě budeme chtít odčinit Turecko a navázat na úspěšné domácí zápasy. Musíme do utkání dobře vstoupit, dostat se do tlaku a předvést před našimi příznivci kvalitní výkon," uvedl pro klubovou televizi slávistický ofenzivní univerzál Ondřej Lingr.

Zatímco Pražané hrají skupinu pohárů pošesté za sebou a na jaře v premiérovém ročníku Konferenční ligy došli až do čtvrtfinále, Ballkani je na evropské scéně nováčkem. Šampion své země se premiérově představil v kvalifikaci a hned jako první kosovský klub došel až do skupiny. Ballkani nejprve v 1. předkole Ligy mistrů vypadl s Žalgirisem Vilnius a poté v Konferenční lize postupně vyřadil La Fioritu, KÍ Klaksvík a Škupi.

Sport
zdroj: ČT4

"Je to pro nás důležité utkání, nesmíme nic podcenit. Ten klub nemá jméno, ale na to se nehraje. Hraje se na výkonnost. Některé kluby mají velké jméno a výkonnost pak nemají. U tohohle klubu je to naopak. Výkonnost má fakt dobrou, což bylo vidět v kvalifikaci i v duelu s Kluží. Může to být zajímavý zápas, po remíze v Sivasu je strašně důležité, abychom to zvládli," prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Většinu kádru Ballkani tvoří kosovští hráči. "Je to zajímavý tým. Viděli jsme tři jeho zápasy. Jsou hodně kombinačně zdatní, byli jsme úrovní klubu překvapeni. Ne náhodou postoupili přes kvalifikaci," pokračoval Trpišovský.

"Vzadu jsou zkušenější, v ofenzivě mají mladší hráče. Snaží se hrát kombinačně. Milují míč, i v těch nejtěžších pozicích se snaží udržet na balonu. Proti Kluži dominovali v držení míče a i když neměli tolik šancí, byli v zápase jednoznačně lepší," doplnil kouč.

Úřadující český vicemistr bude spoléhat na domácí prostředí, kde poslední dobou podává lepší výkony než venku. V Edenu vyhrál všech sedm soutěžních zápasů v sezoně a v posledních třech ligových zápasech tam vstřelil 19 branek. "Doma se nám daří, je tady skvělá kulisa. Věřím, že na to ve čtvrtek navážeme a předvedeme podobné výkony jako v posledních domácích duelech," přál si Trpišovský.

Slávisté se budou muset obejít bez kapitána Tomáše Holeše, který kvůli zranění vypadl ze hry asi na tři týdny. 

Předpokládané sestavy:

Slavia: Mandous - Masopust, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek - Tiéhi, Provod - Usor, Lingr, Olayinka - Tecl.

Ballkani: Frasheri - Thaci, Dellova, Jashanica, Thaqi - Korenica, Zyba, Emerllahu - Gripshi, Rrahmani, Krasniqi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články