Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Slavia může narazit na Leicester či Midtjylland, Sparta eventuálně na Tottenham

Mezi sedmičkou možných soupeřů Slavie v úvodním kole play-off Evropské konferenční ligy jsou mimo jiné Midtjylland a Leicester, s nimiž se červenobílí utkali v minulé sezoně. Sparta si na jaře může zahrát s přemožitelem Jablonce ve skupině Randers či postupujícím z dvojice Tottenham - Arnhem, za který hraje obránce Tomáš Hájek. Přímý přenos losu sledujte v pondělí od 14:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Slavia se do prvního kola jarních bojů kvalifikovala po čtvrteční remíze 1:1 v Berlíně s Unionem, po které udržela druhé místo v tabulce. Druhé celky z osmi skupin Evropské konferenční ligy se na úvod vyřazovací fáze utkají s osmi třetími týmy z Evropské ligy. Mezi nimi je i Sparta, která ve čtvrtek porazila Bröndby Kodaň 2:0. Pražští rivalové na sebe narazit podle pravidel nemohou.

Sešívaní si mohou zopakovat souboj s anglickým Leicesterem, který v únoru vyřadili na úvod jarní fáze Evropské ligy. S dánským Midtjyllandem naopak český šampion loni vypadl v závěrečném předkole Ligy mistrů. Dalšími eventuálními soupeři jsou Celtic, Fenerbahce s obráncem Filipem Novákem, Marseille, PSV Eidhoven a Rapid Vídeň.

"Pokud budou fanoušci, tak bych si přál Fenerbahce Istanbul, kde by byla neskutečná kulisa, navíc krásný stadion. Rád poznávám nové stadiony a je tam hodně týmů, které už jsme v Evropě potkali," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Union Berlín - Slavia Praha

Sparta může na úvod jarních bodů v Evropské konferenční lize dostat Randers. Dánský celek prošel ze skupinové fáze o bod na úkor Jablonce. Letenským hrozí i anglický Tottenham, který ale ještě nepostoupil a svůj závěrečný zápas ve skupině má kvůli koronaviru odložen. Pokud anglický klub nezvítězí, mohli by Pražané narazit na Vitesse Arnhem.

Dalšími možnými soupeři jsou Bodö/Glimt, Maccabi Tel Aviv, PAOK Soluň, Partizan Bělehrad a ázerbájdžánský Karabach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Bröndby Kodaň

Los úvodního kola vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy proběhne v pondělí ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu. Postupující z druhých míst nově vzniklé soutěže budou mít výhodu odvety na domácím hřišti. Slavia tak začne venku, naopak Sparta odehraje první utkání na Letné. Úvodní zápasy jsou na programu 17. února, odvety o týden později. Osm postupujících se připojí k vítězům skupin, kteří prošli rovnou do osmifinále.

Možní soupeři Slavie a Sparty:

Slavia: Celtic Glasgow, Fenerbahce Istanbul, Leicester, Marseille, Midtjylland, PSV Eindhoven, Rapid Vídeň.

Sparta: Bodö/Glimt, Maccabi Tel Aviv, PAOK Soluň, Partizan Bělehrad, Karabach, Randers, Arnhem/Tottenham.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články