Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Gól věnuji tatínkovi, řekl dojatý Schranz po postupu Slavie

Po oku lahodící brance v závěrečném utkání skupinové fáze Evropské konferenční ligy v Berlíně prožíval Ivan Schranz velké emoce. Útočník Slavie ji věnoval zesnulému otci, který se podle médií na konci října utopil poté, co s kolem přecházel přes lávku. Slovenský forvard pomohl Pražanům k remíze s Unionem 1:1, ale i k postupu do jarníno play-off.

Ivan Schranz ze Slavie (druhý zprava) oslavuje gól v Berlíně
zdroj: DPA autor: Andreas Gora

"Ten gól byl pro mě hodně emotivní. Věnuji ho tatínkovi a celé mé rodině," řekl klubové televizi Schranz, který se prosadil v 50. minutě střelou zpoza vápna do horního rohu po předchozí špatné zpětné přihrávce od domácího stopera Tima Baumgartla.

"Důležité bylo, že jsem nad tím moc nepřemýšlel a rozhodl se vystřelit. Díkybohu mi to krásně zaletělo do horního růžku. Trochu nás to uklidnilo, a i když jsme potom dostali gól, tak jsme to nakonec zvládli," prohlásil Schranz, jenž za Slavii skóroval poprvé od září.

Pochvaloval si, že Pražané zvládli přímý souboj o postup navzdory tomu, že jim scházela řada opor a na lavičce měli jen šest hráčů na střídání. "Ukazuje to sílu a charakter týmu, to se cení. I když jsme nebyli v úplně dobrém rozpoložení a chyběli nám někteří klíčoví hráči, dokázali jsme se semknout a zahrát výborný zápas proti silnému týmu. Myslím si, že postup oslavujeme zaslouženě," uvedl Schranz.

"Jsem spokojený a šťastný, že jdeme dále. Že to byla jen remíza, na tom nezáleží. Uhráli jsme druhé místo ve skupině a pokračujeme do jara. Těšíme se na to," dodal osmadvacetiletý slovenský reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články