Slavia by ve 4. předkole Konferenční ligy mohla narazit na Trnavu, Slovácko na Anderlecht

Pokud Slavia vyřadí nebezpečný Panathinaikos, mohla by se v závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy utkat s Trnavou, Čenstochovou, Luganem či Beer Ševou. Jasno má i Slovácko, které za předpokladu, že nezaskočí ve 3. předkole Evropské ligy favorizované Fenerbahce, může potkat Anderlecht Brusel, AIK Stockholm nebo Gil Vicente. UEFA před úterním losem tradičně rozdělila mužstva do skupin a českým klubům se tak zúžil okruh možných soupeřů.

V osudí bude při úterním losu 4. předkola pohárů ještě Plzeň, která coby domácí šampion hraje kvalifikaci Ligy mistrů. Čtvrtý český zástupce na evropské scéně Sparta vypadla poté, co v minulém týdnu nestačila na Viking Stavanger.

Všechny tuzemské kluby čeká nejprve 3. předkolo. Slavia hraje Evropskou konferenční ligu a po vyřazení gibraltarského outsidera St Joseph's změří síly s Panathinaikosem Atény. Ještě předtím se však dozví dvojici, z níž by vzešel soupeř v závěrečném předkole. Po rozdělení týmů do skupin má čtyři možné varianty.

Červenobílí by v případě postupu narazili na vítěze jednoho z dvojzápasů Lugano - Beer Ševa, Fehérvár - Petrocub Hincesti, Levski Sofia - Hamrun Spartans nebo Trnava - Čenstochová. V polském klubu působí aktuálně zraněný český reprezentant Tomáš Petrášek. S Beer Ševou si Slavia zahrála předloni ve skupině Evropské ligy, venku podlehla 1:3 a doma zvítězila 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia Praha - St Joseph's

Zatímco Pražané si na cestě do skupinové fáze evropských pohárů nemohou dovolit zaváhání a potřebují zdolat všechny tři soupeře, Slovácku coby vítězi MOL Cupu stačí vyhrát jedno ze dvou dvojutkání. Celek z Uherského Hradiště vstoupí do kvalifikace ve 3. předkole Evropské ligy proti Fenerbahce a pokud by favorita vyřadil, měl by jistou minimálně účast ve skupině Konferenční ligy.

Slovácko by si pak zahrálo závěrečné předkolo o účast ve skupině Evropské ligy, v němž má na výběr z pěti možných variant. Při komplikovaném losu budou týmy rozděleny do čtyř skupin podle různých priorit. Moravané figurují ve čtvrté skupině a utkali by se s jedním ze soupeřů s první prioritou - Gent, Austria Vídeň, Hearts, Dnipro či Silkeborg. 

V případě vypadnutí s istanbulským favoritem by je čekalo závěrečné předkolo Konferenční ligy. Díky koeficientu Fenerbahce je dvojice nasazená a připadnout jí může jedna z pěti nenasazených variant. Slovácko by proto narazilo na vítěze jednoho z dvojzápasů Paide Linnameeskond - Anderlecht Brusel, Wolfsberger - Gzira, Riga FC - Gil Vicente, AIK Stockholm - Škendija Tetovo či Viborg - B36 Tórshavn.

Plzeň bude v případě postupu nasazená 

Plzeň už má po vyřazení Helsinek v 2. předkole Ligy mistrů jistou účast minimálně ve skupině Konferenční ligy. Západočeši se ve 3. předkole utkají s Tiraspolem a další postup by jim vynesl start nejméně ve skupině Evropské ligy.

V případě, že Viktoria přes moldavského šampiona přejde, čekalo by ji závěrečné play-off o skupinu Ligy mistrů. Při jeho losu budou Plzeňští opět nasazeni a utkali by se s jedním ze čtyř nenasazených. Vedle tureckého Trabzonsporu by na Západočechy mohl vyjít vítěz jednoho z dvojutkání Karabach - Ferencváros, Bodö/Glimt - Žalgiris Vilnius a Maccabi Haifa - Apollon Limassol. O možných soupeřích Plzně ve 4. předkole LM bylo jasno už od minulého týdne.

V případě vyřazení s Tiraspolem by Viktorii čekalo závěrečné předkolo Evropské ligy. Případný plzeňský soupeř by vzešel z 10 dvojzápasů. Západočeši by mohli dostat jednoho z vítězů 3. předkola mistrovské části nebo jeden z poražených týmů ve 3. předkole Ligy mistrů.

Los 4. předkola pohárů začne ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu v úterý ve 12:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články