Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Papírovým favoritem je možná Slavia, ale proti Linci se může stát cokoliv, varuje Madsen

Záložník Slavie Mads Emil Madsen brzdí favorizování pražského celku proti Linci v rámci osmifinále Konferenční ligy. Dánský fotbalista přišel do Edenu před sezonou právě z LASK, a oba týmy tak dobře zná. "Je to vyřazovací souboj. Budou to dva vyrovnané zápasy, v kterých se může stát cokoliv," říká. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 18:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Fenerbahce

Podle serveru Transfermarkt činí hodnota lineckého kádru necelých 25 milionů eur, zatímco u Slavie je to téměř třikrát tolik.

Navíc svěřenci Jindřicha Trpišovského mají na rozdíl od LASK i výbornou aktuální formu - v lize vyhráli poslední čtyři zápasy včetně nedělního derby proti Spartě. V úvodním kole play-off Konferenční ligy dvakrát porazili Fenerbahce, takže mají na kontě šest soutěžních výher.

"Po trochu nepovedeném startu do nového roku si naše hra zase sedla. Všichni makají pro tým, proto se nám daří," uvedl Madsen.

Netuší, jestli ve čtvrtek v Edenu vyběhne na trávník. "Asi mě trenér nepostaví jen proto, že jsem za LASK hrál. Musím si to zasloužit. V tréninku se snažím odvést maximum," prohlásil čtyřiadvacetiletý dánský fotbalista, který hrál za Slavii naposledy v předminulém kole v Hradci Králové, kde přispěl k vítězství 5:1.

Proti bývalému týmu by si zahrál rád. "Bylo by to prima. Těším se na ten zápas a chtěl bych ukázat, co ve mně je. Na mém postu je ale velká konkurence," řekl Madsen, jenž zatím odehrál za Slavii jedenáct ligových zápasů. V evropských pohárech dosud šanci nedostal. Rozhodnutí přestoupit do Edenu si ale pochvaluje. "Herní styl mi tady hodně sedí."

Linec, kterému pomohl v minulé sezoně ke čtvrtému místu v rakouské lize, se nyní trápí. Po nedělní porážce 0:1 s Wolfsbergem se nedostal do osmičlenné skupiny o titul a bude hrát o záchranu.

"Samozřejmě mě překvapilo, že se tam nedostali. Ale mají nového trenéra a změnili nějaké věci, takže se to dá trochu pochopit," uvedl bývalý dánský reprezentant do 21 let.

Oba týmy podle něj sázejí na přímočarou hru. "Ve Slavii hrajeme víc kombinačně a déle držíme míč. LASK se snaží hrát hned dopředu a rychle přepínat," řekl Madsen, který své poznatky o rakouském mužstvu sdělil i kouči Trpišovskému.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články