Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Koubek: V Plzni jsme hráli dobře, ale musíme být ve střehu. Šestnáct hráčů je problém

Jen šestnáct hráčů má ke čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy na stadionu maltské Gziry k dispozici plzeňský trenér Miroslav Koubek. I proto bude podle něj odveta v Ta' Qali těžší než úvodní zápas, který jeho svěřenci doma suverénně vyhráli 4:0.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Slavia s Plzní se chystají na odvety 3. předkola evropských pohárů

"Ve čtvrtek to bude těžší zápas. Samozřejmě jsou zde nějaké klimatické podmínky, které nejsou úplně komfortní. I když nebudou ani pro maltského soupeře. Bylo vidět už v Plzni, že Gzira je statečné, bojovné mužstvo. Vím, že nás nečeká nic lehkého, budou se určitě prezentovat bojovným výkonem a budou nám to chtít co nejvíce znepříjemnit. Musíme být velice ve střehu," zdůraznil Koubek.

Viktoria minulý čtvrtek nad maltským outsiderem od začátku do konce dominovala. Góly vstřelili Pavel Bucha, Rafiu Durosinmi, Pavel Šulc a střídající Jan Kopic – domácí hráči navíc čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. Gzira s šesti Jihoameričany v základní sestavě víceméně neohrozila brankáře Jindřicha Staňka.

"Vždycky je to o tom, co jim z našeho pohledu dovolíme. Hráli jsme ten zápas dobře, hlavně v atributech presinku a přepínání po ztrátě míče. Bylo vidět, že jim to trošku dělalo problém. Pod tlakem, který jsme na ně vytvořili v některých fázích hry, úplně nepřišly na odiv jejich technické dovednosti," mínil Koubek.

Západočeši po jeho návratu na lavičku úvodní tři soutěžní utkání v sezoně nevyhráli, ale vydřeným triumfem 2:1 nad Dritou v odvetě 2. předkola Konferenční ligy nastartovali vítěznou sérii, která aktuálně čítá čtyři utkání.

"Dostali jsme se do úzkých, jeli jsme do Prištiny s nulovým náskokem, bylo to 0:0. Toužili jsme to zvládnout, což se podařilo. Možná že v ten moment se uvolnilo napětí v hlavách hráčů a začali ukazovat svůj potenciál," přemítal plzeňský trenér.

V Ta' Qali bude postrádat hned osm hráčů. Vedle zraněných obránců Milana Havla, Luďka Pernici, Filipa Čiháka a univerzála Jana Sýkory kvůli zdravotním problémům zůstali doma také ofenzivní hráči Tomáš Chorý, Matěj Vydra, Erik Jirka i krajní bek Radim Řezník. "Je to problém. Hrajeme čtvrtý anglický týden. Čím víc máte hráčů, tím víc můžete zátěž rozložit. Pokud se to scvrkává na 16 hráčů, tak to zas až tak nerozkládáte," dodal Koubek.

Pokud Viktoria v odvetě s Gzirou nedopustí senzaci, v závěrečném 4. předkole o skupinu se utká s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City. Úvodní střetnutí Tobol doma vyhrál 1:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články