Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kelímek za čtvrt milionu. Slovácko pyká za nepřístojného fanouška z domácího utkání proti Nice

Velká pokuta 10 tisíc eur (téměř 250 tisíc korun) a navíc podmínečné uzavření "kotle" na jeden zápas s dvouletou zkušební dobou. Slovácko bylo dodatečně potrestáno disciplinární komisí UEFA za fanouška, který v domácím utkání Evropské konferenční ligy proti Nice trefil kelímkem od piva hostujícího brankáře Marcina Bulku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slovácko - Nice

Po necelé hodině třetího utkání skupiny Konferenční ligy chtěl gólman Nice rozehrát míč, ale z domácího "kotle" ho do ramene trefil kelímek s pivem. Polského brankáře poté lékaři několik minut ošetřovali a rozhodčí musel přerušit hru. Slovácko nakonec s francouzským týmem 6. října prohrálo 0:1.

Klubu z Uherského Hradiště hrozilo, že bude mít v nadcházejícím čtvrtečním předposledním utkání skupiny proti Kolínu nad Rýnem uzavřenou část stadionu. UEFA ale nakonec sáhla k dvouleté podmínce a pokutě. Pokud by se vhazování předmětů opakovalo i v dalších zápasech evropských pohárů, bude mít následně Slovácko uzavřenou minimálně tribunu B za brankou, kde sídlí domácí vlajkonoši.

Vysokou pokutu od UEFA dostal po posledním domácím zápase i druhý český zástupce v Konferenční lize Slavia. Pražané podle vyjádření předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka na Twitteru musejí zaplatit v přepočtu milion korun za chování fanoušků a vhazování předmětů při utkání s Kluží (0:1). UEFA ale o tom zatím oficiálně neinformovala.

Slovácko se ve čtvrtek proti Kolínu nad Rýnem pokusí udržet naději na senzační účast ve vyřazovací fázi Konferenční ligy. Díky minulé výhře v Nice ztrácí jen bod na druhé místo ve skupině, které, stejně jako první příčka, znamená postup.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články