Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Je z nich cítit severská disciplína, čte hru AIK Stockholm trenér Svědík

Slovácko hraje na evropské scéně třetí pohárový dvojzápas. Loni proti Plovdivu i letos proti Fenerbahce začínalo venku, ale ani v jednom případě nepostoupilo. Trenér Martin Svědík i proto vítá, že jeho tým vstoupí do play-off Evropské konferenční ligy proti AIK Stockholm na domácí půdě. Ze soupeře cítí severskou disciplínu a je rád, že někteří stěžejní hráči už jsou fit. Přímý přenos vysílá ČT sport i ČT sport Plus ve čtvrtek od 18:50.

Fotbalisté Slovácka vpředvečer zápasu s AIK Stockholm
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Jsme nyní v jiné situaci a může to hrát roli. Domácí prostředí je vždycky určitou výhodou, jsem rád, že začínáme doma," řekl sedmačtyřicetiletý kouč.

O konkrétním výsledku, s nímž by byl spokojen, však hovořit nechtěl. "Beru každý pozitivní výsledek. Ale hraje se na dva zápasy, je důležité dobře odstartovat, ale není to zase tak stěžejní. Budu spokojen, když nebudeme dělat chyby jako v posledních zápasech," poznamenal Svědík.

Slovácko má za sebou střet s tureckým kolosem Fenerbahce, nyní ho čeká jeden z nejpopulárnějších klubů Švédska. "Fenerbahce je možná větší klub, ale nechci to přirovnávat. My máme nějaké cíle a ty chceme splnit. Soupeř je daný a chceme přes něj přejít," zopakoval kouč metu, kterou si klub vytyčil už na začátku sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii a Slovácko čekají zápasy o Evropu

Pro trenéra je podstatné, že se mu prakticky vyprázdnila marodka. Připravený bude stoper Hofmann, rychle se léčí i v Istanbulu zraněný Havlíkův kotník. "U několika hráčů je ještě otazník," řekl kouč, aniž jmenoval.

Hráči Slovácka zažívají perné léto. Jediným hráčem z pole, který odehrál v rychlém anglickém sledu pět zápasů bez jediného střídání je ovšem defenzivní univerzál Vlastimil Daníček. "Je pravda, že před ligovým zápasem v Budějovicích jsem únavu cítil, ale po něm byla třídenní pauza. Tak se dá říct, že únava do čtvrtka odejde úplně a budu připravený," řekl.

Pro něj je takový zápřah novou zkušeností. "Ještě jsem neměl možnost hrát tolik zápasů v tomto rytmu. Zase víc poznávám svoje tělo. Hodně jsem spal a to mi dalo hodně energie. Obecně nám hráčům to víc vyhovuje, když se hraje a míň trénuje," vysvětlil Daníček.

O AIK Stockholm získal trenér Svědík spoustu informací a ví, že jeho tým nečeká nic lehkého. "Mají výborné a zkušené individuality, které prošly reprezentací, je to výborně organizovaný tým, který má svoji kvalitu. Je z něj cítit severská disciplína," zhodnotil Svědík čtvrtečního soupeře.

Nastoupí Guidetti

Celek AIK Stockholm si ve středu odpoledne vyzkoušel trávník na městském stadionu v Uherském Hradišti. Přijel bez zraněného stopera Milosevice, ale s hvězdami jako Lustig, Guidetti či Larsson.

"Máme za sebou těžké zápasy a sestavu teprve určíme. Chceme si odsud odvézt takový výsledek, který nám doma umožní porvat se o postup. Ale ze soupeře máme velký respekt," řekl švédský trenér polského původu Bartosz Grzelak.

Zda na trávník vyběhne od začátku i největší letní posila Guidetti, trenér neupřesnil. "Je v týmu teprve krátce, musí se s ním víc sžít," řekl kouč na adresu švédského mistra Evropy do 21 let z roku 2015.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články