Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Já ani brácha jsme nečekali, že nastoupíme. Užili jsme si to, hlásil Miloš Pudil

Kouč Jindřich Trpišovský po výhře 4:1 v úvodním osmifinále Evropské konferenční ligy nad Lincem vtipkoval, že mohli ušetřit jedno střídání, kdyby si v šatně jen prohodili dres. Teprve šestnáctiletá dvojčata Adam a Miloš Pudilovy ale zaujala nejenom podobou. Oba díky absencím v kádru Pražanů dostali výraznou minutáž v duelu s rakouským soupeřem a rozhodně nezklamali. Druhý jmenovaný dokonce mohl dát branku, a i když tutovku nedal, doufá, že společně s bráchou přijde podobných příležitostí víc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - LASK Linec

"Oba jsme si to moc užili. Doufám, že dalších takových příležitostí bude čím dál tím víc. Samozřejmě s bráchou jsme si o tom povídali. Nečekal to on ani já. Ale fakt doufáme, že takových příležitostí bude víc a užijeme si to. Děkujeme za tuhle možnost. Je to fakt neskutečné. Je mi šestnáct let, tohle jsem fakt nečekal. Je to můj sen nastoupit v A-týmu a moc jsem si to užil," řekl Miloš Pudil, který si soutěžní debut za "Červenobílé" odbyl v odvetě 2. kola Evropské konferenční ligy s Fenerbahce Istanbul.

Trenéři po něm chtěli stejné věci jako po sourozenci. "Akorát jak jsem levák, tak si musím víc navádět míč do středu a lépe se pohybovat. Brácha tam měl pár chybiček, což se samozřejmě stává. Jsem rád, že jsem tam mohl naskočit," uvedl Pudil, jehož v 82. minutě nahradil Lukáš Masopust.

V 59. minutě za stavu 2:0 pro Slavii postupoval sám na brankáře Alexandera Schlagera, který míč těsně před ním a daleko před vápnem odkopl ke svému jmenovci Bahovi, ale ten dalekonosným pokusem trefil jen tyč opuštěné branky.

"Mohl jsem tam jít důrazněji. Určitě jsem mohl hodit naparovačku, gólmanovi jsem to chtěl dát mezi nohy. Akorát dokázal zakrýt dobře prostor, Alex Bah to dobře dohrál, škoda, že to neskončilo v brance. Myslím si, že kdybych tuhle situaci zopakoval, tak bych to určitě udělal líp," prohlásil Pudil.

Hosté poté snížili, Slavia však v závěru přidala další dvě branky. "Určitě tam nervozita byla, ale časem to opadlo. Taky jsme měli pár šancí, které jsme mohli dát. Jsem rád, že jsme vyhráli s velkým rozdílem, a doufáme, že to podobně bude v odvetě," dodal Pudil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články