Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hlavní cíl splněn, ale hořkost po výkonu Partizanu proti Slovácku zůstává, píší srbská média

Partizan Bělehrad postupem do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy splnil cíl, míní srbská média. Zkritizovala však výkon "černobílých" proti Slovácku v závěrečném 6. kole skupiny D. Podle nich totiž mohl tým z Uherského Hradiště klidně zvítězit. Partizanu k účasti v jarní části nakonec stačila remíza 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Partizan Bělehrad - Slovácko

Svěřenci trenéra Gordana Petriče obsadili v "déčku" kvůli horší bilanci ze vzájemných zápasů druhé místo za Nice. Místo přímého postupu do osmifinále je tak čeká úvodní vyřazovací kolo, v němž vyzvou jeden z týmů, které v Evropské lize skončily třetí. O bod za Nice a Partizanem skončil Kolín nad Rýnem, Slovácku při premiéře ve skupině evropských pohárů připadlo poslední místo.

"Petričův tým zaznamenal velký úspěch mezi dvěma mužstvy z pěti nejlepších evropských lig a ukázalo se, že si plně zasloužil hrát velkou roli. Ve druhé sezoně po sobě si Partizan zahraje na jaře evropské poháry a celkově počtvrté v tomto století. Promarnil ale příležitost kvalifikovat se rovnou do osmifinále z prvního místa v případě, že by poslední zápas skupiny vyhrál," uvedl deník Blic na svém webu.

Popovičova chyba

Kritičtější byl zpravodajský server b92.net. "Remízou se Slováckem si Partizan zajistil druhé místo a postup ze skupiny, což byl hlavní cíl. Hořkost ale zůstává." Podle serveru přišel Partizan o první místo kvůli chybě brankáře Aleksandara Popoviče, po níž srovnal na 1:1 střídající Michal Tomič, a "selhání" ofenzivy.

"Češi po vyrovnání dostali vítr do plachet a začali víc útočit. Partizan byl horší a tak to zůstalo až do konce. Domácí si vytvořili několik pološancí, ale hosté byli nebezpečnější a snadno mohli získat tři body," podotkl server b92 net.

Jediná dobrá zpráva je postup

Veřejnoprávní televize RTS přišla s titulkem "Utrpení Partizanu proti Slovácku". "Tým bude pokračovat v Evropě, což je víceméně jediná dobrá zpráva, která se ve čtvrtek udála. Petričovo mužstvo odehrálo velice neslaný nemastný zápas. Na jeho konci se Partizan bránil, ale Slovácko neukázalo dostatek kvality, aby zvítězilo."

Úřadující vítěz českého poháru už před duelem věděl, že se na jeho čtvrtém místě nic nezmění. "Češi přijeli do Bělehradu hrát fotbal, protože výsledek pro ně nic neznamenal. Od začátku bylo jasné, že Češi chtějí s Partizanem bojovat až do konce," napsal Blic.

Kvůli disciplinárnímu trestu od UEFA nemohli Partizan podpořit běžní fanoušci. Klub však využil výjimky v pravidlech a na stadion dorazilo kolem 20 tisíc dětí. "Je třeba poznamenat, že "Černobílí" měli velkou podporu od nejmladších příznivců," uvedla RTS.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články