Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Borec jde na rohový praporek bránit a dostaneme z toho gól, nechápal Ševčík

Nečekanou domácí porážku 0:1 s Kluží ve třetím kole skupinové fáze Evropské konferenční ligy označil slávistický záložník Petr Ševčík za nešťastnou. O tom, že Pražané v zápase neuspěli, rozhodly podle něj centimetry. Rodák z Jeseníku litoval zbytečně ztracených bodů, ale věří, že sešívaní i tak nakonec vybojují postup do jarní fáze soutěže.

"Chyběl tomu gól, možná trochu štěstí a lepší efektivita. Na posledních 20 metrech nám to nešlapalo tak jako v předchozích zápasech doma. V prvním poločase jsme měli více šancí, dali jsme dvě tyče. A pak dostaneme gól z brejku, to ani nebyla šance," hodnotil Ševčík.

Pražané měli v duelu s rumunským šampionem vytrvalou převahu, ale gólově se prosadil jen hostující Rangelo Janga ve 45. minutě. "Za mě obrovská chyba. Borec jde na rohový praporek bránit, aby se už v poločase nic nestalo. Pak to kopne před bránu a dostaneme gól. Rozhodně nám to do šatny nepomohlo," připustil Ševčík.

Jeho tým celý zápas marně dobýval hostující obranu. "Myslím, že se nám hrálo dobře, ale je těžké se dostat do vápna, když je tam 10 hráčů soupeře. Nějaké šance jsme měli, někdy nám to trochu uteklo. Často chyběly centimetry a mohlo to být jinak," přemítal Ševčík.

Sport
zdroj: ČT4

Slávisté se po první porážce ve skupině propadli na třetí místo vyrovnané tabulky, v níž mají všechna mužstva shodně čtyři body. Do osmifinále přímo postoupí jen celky z prvních míst, druzí v pořadí se v play-off o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize.

"Pro nás je to hrozná škoda, jsou to ztracené tři body, které můžou ve finále rozhodovat. Mohli jsme mít deku v podobě náskoku tří bodů. Takhle nemáme nic, ale budeme hrát do posledního kola," zdůraznil Ševčík.

"Neřekl bych, že je to velká komplikace, protože všechny týmy jsou v podstatě na nule. Každý další zápas bude pro nás důležitý, musíme minimálně dvakrát vyhrát a budeme chtít postoupit," doplnil.

Už za týden čeká Slavii odveta v Kluži, předtím ještě v neděli nastoupí v lize v Olomouci. "Nevím, jestli nám to pomůže. Ale my tohle zápasové tempo zvládáme, takže pro nás je to dobře. Příští týden budeme hrát zase nátlakově, budeme tam chtít jejich obranu zlomit a vyhrát," dodal Ševčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články