Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Konec Ščasného? Důvodem byl spor s obchodním ředitelem

Teplice – Hlavním důvodem nečekané rezignace Zdeňka Ščasného na post hlavního trenéra u teplického celku byl spor s obchodním ředitelem klubu Petrem Heidenreichem, jenž na svoji funkci rovněž rezignoval. Připustilo to vedení severočeského klubu. Neshody vznikly kvůli rozdílným názorům na to, kdo by měl převzít řízení klubu po podzimním úmrtí ředitele Františka Hrdličky.

Zdeněk Ščasný (vpravo) a předseda představenstva Teplic Pavel Šedlbauer
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Bylo mnoho lidí, které měli ambice stát se ředitelem klubu. Přímo z klubu to byli (sportovní ředitel) Jan Skýpala, mladý pan (Martin) Hrdlička a pak Petr Heidenreich. Já ale chtěl změnit filozofii řízení klubu, a proto jsem zvolil Petra Hynka. V důsledku toho pokračovaly další střety mezi zaměstnanci klubu. Ale byly tu i rozsáhlé vlivy zvenčí. To nám rozdrobilo atmosféru," řekl na tiskové konferenci předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

Problémem bylo především to, že trenér Ščasný, který po úmrtí Hrdličky díky svým zkušenostem výrazně pomáhal s vedením klubu, prosazoval jiného kandidáta než Heidenreicha. "Tam mezi nimi vznikl zásadní rozkol," připustil Skýpala.

Situace se zhoršovala a nakonec vyústila v odchod trenéra Ščasného. Šedlbauer však odmítá, že by s vedením klubu spor neřešil. "Když jsou argumenty a důkazy, nemám problém s tím někoho vyhodit. Ale nemůžete tak udělat, jen když se někdo někomu nelíbí. Rozpor narůstal, ale já jsem čekal na nějaký důkaz či až se situace ustálí. Měl jsem připravenou strategii, ale do toho nám trenér oznámil, že končí," vysvětloval Šedlbauer.

"Uznávám svobodu jednotlivce, trenér se tak rozhodl a já to respektuji, i když to bylo pro klub složité. Jen jsem mu řekl, že mě to mrzí, protože jsem měl jinou strategii, ale asi mi v tomto směru nedůvěřoval. Je to škoda, protože tu odvedl dobrou práci, pozvedl nás, hrál atraktivní fotbal a přivedl zajímavé posily," doplnil.

Nakonec z klubu odchází i Heidenreich. "Bere to jako krok k tomu, aby se situace zklidnila," řekl ředitel klubu Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplická kauza: Ščasný si nerozuměl s obchodním ředitelem

Vedení klubu věří, že tím dojde k napravení atmosféry. "To hlavní je vyřešené. Pokud však objevíme, že je tu ještě někdo ve vlivu zvenčí nebo že nefunguje komunikace, tak budou další personální změny. Já chci, abychom byli jeden tým," dodal Šedlbauer.

I proto jako nového trenéra přivedl Petra Radu, jenž podle něj svými vlastnostmi zapadá do filozofie firmy ACG, která Teplice vlastní. "Pan Rada je otevřený a férový, v tom je pro mě důležitý, protože to odráží filozofii naší firmy," řekl Šedlbauer. "Měli jsme seznam potencionálních trenérů, na kterém byl i třeba Michal Bílek, ale pan Rada z něj vyšel jako první," doplnil Skýpala.

I přes problémy před startem jara mají Teplice za cíl zaútočit na čtvrtou příčku v tabulce a vybojovat evropské poháry. "Cíl je jasný - chceme hrát o poháry. To jsme si řekli na začátku sezony a nic na tom měnit nechceme. Bude to náročné, protože liga je hodně vyrovnaná, ale tým má takovou sílu, aby i přes současné turbulence o poháry hrál," dodal Šedlbauer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články