Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Konec přestupového okna v Premier League se blíží. Lukaku míří do Interu Milán, Luiz do Arsenalu

Spekulace ohledně přestupu útočníka Romela Lukaka z Manchesteru United do Interu Milán jsou, zdá se, minulostí. Italský klub se prý dohodl s anglickým protějškem na tom, že za šestadvacetiletého rodáka z Antverp zaplatí 65 milionů eur (1,67 miliardy korun). Velmi pravděpodobně čeká stěhování i stopera Davida Luize, který se podle BBC přesune za 8 milionů liber (224 milionů korun) v rámci Londýna z Chelsea do Arsenalu.

Romelu Lukaku
zdroj: Reuters autor: Andrew Yates

Lukaku měl v Manchesteru smlouvu do roku 2022, ale v minulých dnech místo s United trénoval s Anderlechtem Brusel. Za to dostal od svého zaměstnavatele pokutu 400 000 eur. Dnes přiletěl urostlý forvard na lékařskou prohlídku do Milána, kde ho ve dvě hodiny v noci čekalo zhruba pět set nadšených fanoušků.

Belgický reprezentant je vysněnou posilou trenéra Interu Antonia Conteho, jenž ho chtěl získat už v době, kdy trénoval v Chelsea. Právě v tomto londýnském klubu zahájil Lukaku v roce 2011 kariéru v Premier League, kde hrál také za West Bromwich a Everton.

Manchester koupil produktivního kanonýra před dvěma lety z Evertonu za 85 milionů eur. Lukaku vstřelil v 96 zápasech za United 42 gólů, nicméně ve druhé polovině minulého ročníku před ním dostával často přednost Marcus Rashford. Za belgický národní tým odehrál syn konžských rodičů už 81 utkání a dal 48 gólů, což z něj činí nejlepšího střelce v historii reprezentace.

PREMIER LEAGUE se podrobně věnoval i Fotbal fokus podcast (00:51:52 - 01:33:21):

Luiz by měl ve středu obrany Arsenalu nahradit Laurenta Koscielného, který v úterý odešel do Bordeaux. Svěřence trenéra Unaie Emeryho by měl také do dnešního konce přestupového období v Premier League posílit levý bek Kieran Tierney z Celticu.

Šestapadesátinásobný brazilský reprezentant Luiz strávil v Chelsea během dvou angažmá šest a půl roku. Na Stamford Bridge přišel poprvé v roce 2011 z Benficy a působil tam do roku 2014, kdy přestoupil do Paris Saint-Germain. V roce 2016 se hráč, jenž je na hřišti snadno rozpoznatelný díky hřívě kudrnatých vlasů, do Chelsea vrátil.

Poslední soutěžní zápas za "blues" odehrál na konci května ve finále Evropské ligy v Baku, v němž Chelsea porazila 4:1 právě Arsenal. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články