Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koller: Končím. Zabíral bych místo mladším

Kroměříž - Útočník Jan Koller už opustil fotbalovou reprezentaci a nezasáhne do středečního duelu světové kvalifikace proti San Marinu v Uherském Hradišti, jak sám oznámil hned po sobotním utkání na Slovensku. S týmem naopak zůstává záložník Tomáš Rosický, který v Bratislavě usedl jen na tribunu. Uvedl to mluvčí reprezentace Petr Svěcený. Trenér Ivan Hašek rozhodl, že za Kollera zatím žádného náhradníka nepovolá. Na zápas se San Marinem tak budou nachystaní útočníci Milan Baroš, Tomáš Necid a Václav Svěrkoš. Ti všichni zasáhli na Slovensku do hry při remíze 2:2 jako střídající hráči.

Šestatřicetiletý Koller bezprostředně po utkání na Tehelném poli, v němž se v reprezentačním dresu objevil po více než roce, uvedl, že národní tým definitivně opouští. Převládly v něm pocity zklamání z toho, že se mu zápas nepovedl a do týmu se prý už nikdy nevrátí. "Už mě nikdo nepřemluví, jen bych tady zabíral místo mladším. Omyl byl už to, že jsem se vůbec vracel na Slovensko," prohlásil zklamaně Koller. S reprezentanty zůstal do dnešního rána v Bratislavě. Pak jej bratr Tomáše Rosického Jiří, který spolupracuje s Kollerovým manažerem Pavlem Paskou, odvezl do Prahy.

"Tomáš zatím zůstává s námi"

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Koller končí s reprezentací

Tomáš Rosický na rozdíl od Kollera s národním týmem odcestoval do Kroměříže, kde se reprezentace bude připravovat na středeční utkání se San Marinem. "Tomáš zatím zůstává s námi," řekl Svěcený. Záložník Arsenalu si tím po zápase na Slovensku, do nějž nezasáhl, protože se ještě necítí fit po prodělaném svalovém zranění, nebyl jistý. Nyní stále existuje šance, že na utkání bude nachystaný a na hřiště nastoupí. Za reprezentaci nehrál od listopadu 2007.

Tomáš Rosický
zdroj: Arsenal.com
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články