Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Klopp vsadil na mladíky a ti se mu odvděčili. Ukázali jsme, že máme na to hrát za Liverpool, řekl Jones

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp poslal do derby s Evertonem sestavu plnou mladíků. V základní jedenáctce bylo dokonce 5 hráčů, kterým nebylo ani 20 let. Utkání rozhodl jeden z nich, teprve 18letý Curtis Jones. Domácí zvítězili na Anfieldu 1:0 a postoupili do dalšího kola FA Cupu. "Užil jsem si to, bavila mě každá vteřina zápasu," zhodnotil kouč "reds" pro BBC.

Curtis Jones se raduje z vítězné branky
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

Ani Salah nebo Mané. Liverpool do liverpoolského derby nastoupil bez největších hvězd. Kromě mladíků z rezervy, vedle kterých nastoupili zkušení James Milner a Adam Lallana, dostala příležitost také nová posila reds, Takumi Minamino. Naopak hosté z Evertonu přijeli v nejsilnější sestavě.

O to větší radost z výhry měl Jürgen Klopp. "Viděl jsem skvělý výkon nezkušeného týmu s několika hráči, kteří na tomto stadionu hráli poprvé, navíc proti takovému soupeři. Úžasné utkání," radoval se.

"Jestli chcete být hráčem Liverpoolu, musíte respektovat jeho principy. Nemůžeme pokaždé hrát nejlepší fotbal, ale umíme bojovat jako nikdo jiný. A pokud se budeme držet našich zásad, budeme pro každého těžký soupeř," přemítal Klopp.

Zápas rozhodl v 71. minutě technickou střelou zpoza šestnáctky mladičký Curtis Jones, pro něhož to byla vůbec první trefa mezi dospělými.

"Fakt moc jsem chtěl hrát a navíc jsem přidal pěkný gól. Je těžké popsat ty emoce. Hodně pro mě znamená, že vůbec můžu být s takovým týmem každý den a učit se od tak skvělých hráčů. Máme v mužstvu nejlepší hráče na světě, myslím ale, že jsem ukázal, že na to mám," zářil Jones.

Everton podle svého nového trenéra Carla Ancelottiho domácí nepodcenil: "Sestava Liverpoolu neovlivnila náš přístup. Věděli jsme, že nastoupí s čerstvými hráči a že by se mohlo hrát ve velkém tempu. Myslím, že jsme prohráli, protože jsme nevydrželi hrát ve stejné intenzitě i v druhém poločase."

"Neměli jsme energii, sebevědomí a nedařilo se nám zakládat útoky z obrany," hodnotil Ancelotti. "Probereme to a budeme hledat způsob, jak zlepšit výkony týmu. Musíme na tom zapracovat," dodal italský kouč.

Evertonu se celkově na Anfieldu nedaří, naposledy tam vyhrál v roce 1999, kdy v barvách Liverpoolu ještě působili Češi Patrik Berger a Vladimír Šmicer.

Zdroj
BBC, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články