Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klopp: Chceme dosáhnout na titul, ne lámat rekordy v počtu bodů

Jediný cíl: zisk titulu po 30 letech. Při současné formě Liverpoolu jsou sice reálně ve hře i rekordy, na jejich překonání se ale trenér Jürgen Klopp neupíná a takové úkoly nezadává. Každopádně ale "Reds" ohrožují stobodové maximum Manchesteru City z ročníku 2017/18. Po středeční dohrávce 18. kola na hřišti West Hamu (2:0) a patnáctém ligovém vítězství za sebou potřebují "Reds" k jeho vyrovnání vyhrát deset ze zbývajících 14 zápasů.

Jürgen Klopp prožíval utkání s West Hamem po svém
zdroj: ČTK/AP

"Nejsem si jistý, jestli si musím dávat nějaké takové cíle, protože jsem se nikdy předtím v takové situaci nenacházel. V minulé sezoně jsme měli 97 bodů. Jakmile uvidím, že mám problém hráče motivovat, pak bych něco takového udělal, ale zatím to není třeba," řekl Klopp. Jeho celek vyhrál 23 z 24 ligových utkání v sezoně, v tom zbylém remizoval a vede o 19 bodů před obhájcem titulu Manchesterem City.

"Jsme Liverpool, klub s náležitou historií. Každý ví, že chceme dosáhnout na titul, ne lámat rekordy v počtu bodů. Pokud by se povedly obě věci, brali bychom to, ale nezabýváme se tím," uvedl dvaapadesátiletý Němec.

Zkušenost s překonáním bodového rekordu má už z působení v bundeslize. "Když jsme vyhráli titul s Dortmundem, vytvořili jsme (v ročníku 2011/12) díky 81 bodům rekord. O rok později jich Bayern získal 91. Takže i proto mě to moc nevzrušuje," prohlásil Klopp.

Stále je co zlepšovat

Liverpool díky středečnímu vítězství poprvé v historii v jednom ročníku dokázal porazit všechny ostatní soupeře v lize. I to Klopp přijal s nadhledem. "Žádné osobní zadostiučinění necítím. O tom to není. Byl jsem naprosto vtáhnutý do zápasu. Chtěl jsem vyhrát stejně moc jako moji kluci. Nikdo si neříkal, že po předchozích osmnácti porazíme i devatenáctý tým," konstatoval někdejší trenér Mohuče a Dortmundu.

Zajímá ho pouze, aby se jeho svěřenci i nadále zlepšovali. Proti sedmnáctému West Hamu se mu výkon mužstva úplně nezamlouval. "Musíme se zlepšit. Před týdnem (proti Wolverhamptonu) jsme hráli mnohem lépe. Je ale normální, že ne vždy hrajete na nejvyšší úrovni. Vyhrávat je nesmírně těžké a výkon s West Hamem bychom neměli podceňovat, protože pořád nám stačil na vítězství," řekl Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články