Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Když šel na hřiště, smáli se mu. Petržela poté zaujal nádherným gólem

Plzeň – Když šel na hřiště, od smějících se trenérů dostal instrukce, ať dá gól. Milan Petržela však vzal svůj úkol vážně a velmi rychle ho splnil. Po pár desítkách vteřin po krásném sólu rozvlnil síť a rozhodl o výhře 2:0 nad Dinamem Minsk. "Takový vstup do zápasu byla úplná bomba," hodnotil plzeňský křídelník, jenž doufá, že výkon mu pomůže do základní sestavy.

Milan Petržela (uprostřed) slaví s Františkem Rajtoralem vstřelenou branku Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Po narážečce s Františkem Rajtoralem na pravé straně obešel hned tři protihráče a svou ránu ještě otřel o tyč. "Teď mi říkali novináři, že jsem toho borce udělal ještě 'houslema', to jsem ani nevěděl, a od té tyčky je gól vždycky hezčí. I pro diváky, že si to užili. Samozřejmě jsem rád, že to tam spadlo," řekl v rozhovoru s novináři Petržela.

"Jak jsem dostal balon od Rajtyho (Rajtorala), tak jsem zvednul hlavu a viděl jsem, že před brankou nikdo není. Snažil jsem se to takhle zaseknout na levačku, podařilo se to akorát do kroku a pak jsem vystřelil. Takový vstup do zápasu je úplná bomba," přidal šestnáctinásobný reprezentant.

Na lavičce prý dostal jasné instrukce. "Samozřejmě říkali, že když to půjde, ať dám gól. Zasmáli se. Nevím, proč se smáli," prohlásil Petržela. "Říkali, ať podržíme balon vepředu, nepouštíme Dinamo do nějakého tlaku, ať nás ničím nezaskočí, a abychom z toho neudělali nějaké drama. Chtěli, abychom to dohráli v klidu," doplnil plzeňský krajní záložník.

Role žolíka se mu však příliš nelíbí, rád by nastupoval v základní sestavě. "Já doufám, že mě trenér nebude brát jen jako žolíka a že mi dá někdy čuchnout i od začátku," konstatoval Petržela.

Tři body s papírovým outsiderem skupiny E, ve které jsou ještě Villarreal a Rapid Vídeň, bere jako splněný úkol. "My chceme vyhrávat každý zápas, ale dneska to bylo takové specifické. První zápas doma ve skupině, všichni plní očekávání. Myslím, že jsme ten úkol splnili," uvedl bývalý hráč Slovácka nebo Augsburgu.

Plzeň i v pátém utkání pod trenérem Karlem Krejčím zvítězila bez inkasované branky. "Je to paráda, hlavně aby nám to vydrželo co nejdéle. Soustředíme se celý mančaft na defenzivu, protože když nedostaneme gól, nemůžeme prohrát. Jsme přesvědčení, že vždycky nějaký gól dáme," dodal Petržela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články