Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Karviná doma nezaváhala, o skalp Jihlavy se postaral Kalabiška

Karviná - Stoprocentní bilanci z loňského ročníku si proti Jihlavě udržela i v prvním utkání toho letošního. Karviná před vlastními příznivci skórovala dvakrát, brankář Martin Berkovec udržel čisté konto a výrazně přispěl k vítězství. Mužem zápasu byl Jan Kalabiška, který nejprve vybojoval penaltu pro Jana Šislera a poté skóroval sám. Ligový debut hostujícího kouče Ivana Kopeckého tak skončil nezdarem.

Fotbalisté Karviné se radují z gólu do sítě Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

I když to tak zprvu nevypadalo, z premiéry Karviné a Jihlavy se především v první půli vyklubala zajímavá partie. Úvodní převaha Vysočiny vyzněla do ztracena i proto, že Zoubele v 10. minutě technickým pokusem z velkého vápna těsně minul tyč.

Karviná se rozehrávala pomaleji, ale v 15. minutě měl gól na noze po průniku Wágnera Štěpanovský, jenže zblízka trefil pouze připraveného brankáře Rakovana. Zápas pak hlavně ze strany domácích nabíral na obrátkách a ve 33. minutě se dočkali vedoucí trefy, když faul na Kalabišku potrestal z penalty Šisler.

Jihlava se nicméně sympaticky tlačila dopředu. Ve 40. minutě se vyznamenal gólman Berkovec, který s námahou vyškrábnul hlavičku Hronka z malého vápna. Vzápětí předvedl famózní zákrok na druhé straně i Rakovan - po rychlé souhře Kalabišky s Wágnerem totiž chytil "tutovku" Štěpanovskému.

Po změně stran už drželi otěže zejména domácí a výrazně jim k tomu pomohl uklidňující druhý zásah. Celou akci však založil nepřesnou rozehrávkou jihlavský Kryštůfek, míč postupně doputoval až do vápna k Panákovi, který ho ideálně nabil do zakončení Kalabiškovi, a Karviná od 57. minuty vedla 2:0.

Inkasovaný gól viditelně otupil snahu Vysočiny, neboť v závěrečné půlhodině nebyla vůbec nebezpečná. Karviná ji od svého loňského postupu porazila potřetí za sebou.

1. kolo první fotbalové ligy:

MFK Karviná - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Branky: 33. Šisler z pen., 57. Kalabiška. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Koval. ŽK: Štěpánek, Rakovan, Klíma (všichni Jihlava). Diváci: 3423.

Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Štepanovský, Panák (86. T. Weber), Kalabiška (88. Lingr) - Wágner. Trenér: J. Weber.

Jihlava: Rakovan - Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Rosa (65. Nový) - Štěpánek (69. Daníček), Zoubele - Fulnek (57. Klíma), Hronek, Ikaunieks - Dvořák. Trenér: Kopecký.

Jozef Weber (trenér Karviné): "Jsme rádi za úspěšný vstup. V úvodu jsme možná byli trochu nervóznější. Za první půli bych ale pochválil oba týmy, protože na první utkání se hrálo nahoru dolů a byla tam spousta šancí na obou stranách. Jihlava byla v úvodu rychlejší a aktivnější. Hodně tomu ale pomohla její chyba, kdy jsme se dostali do přečíslení a byl z toho pokutový kop. První branka z penalty nás více uklidnila a změnila ráz utkání. Pak už jsme dominovali a vítězství si zasloužili."

Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Utkání se nám nevydařilo. Představoval jsem si to trochu jinak. Měli jsme dobrý vstup, vytvořili jsme si dvě šance, ale chyběla tomu větší přesnost. Pak jsme zaváhali při nákopu soupeře, byť jsme se na to připravovali, a došlo k penaltovému zákroku. Miska vah se naklonila na soupeřovu stranu. Bohužel nám ve druhé půli chyběl pohyb a agresivita a větší důraz v šestnáctce. Karviná nás po naší chybě v rozehrávce potrestala druhým gólem a závěr si velmi zkušeně pohlídala."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články